ЦРВЕНА ЗВЕЗДА УБЕДЉИВО САВЛАДАЛА НАПРЕДАК: Два гола Сремчевића

Фудбалери Црвене звезде су савладали Напредак на гостујућем терену са 0:4 у оквиру 36. кола Суперлиге Србије.
1
Фото: ФК Црвена звезда

На терен је од првог минута Владан Милојевић послао чак седам бонус играча, уз три искусна Катаија, Красоа, Милуновића и Кангу. Звезда је одмах почела да ређа шансе. Прво је покушао Катаи после одбитка снажним ударцем унутар казненог простора, док је врховима рукавице Савић пребацио лопту у корнер. Управо након ударца из угла, Катаи је покушао главом међутим шутирао је преко пречке. Све је то била увертира за феноменалну акцију и водећи гол, који је постигао Кнежевић само 120 секунди касније. Упутио је оштар пас према Катаију, а искусни фудбалер је само боцнуо лопту преко дефанзне линије Напретка. Кнежевић је наставио кретњу, дочекао додавање, те волеј ударцем из прве “скинуо паучину” гола Крушевљана.  

 Запретио је и Красо са велике дистанце у 15. минуту, али је чувар мреже домаћих успео из другог покушаја да укроти ударац репрезентативца Обале Слоноваче. Уследио је покушај Мимовића са 20 метара, али није био прецизан. Дебитант на голу Звезде Иван Гутеша је прву интервенцију имао у 32. минуту при ударцу Бастајића, где је био добро постављен ухвативши живу лопту. У наредном нападу београдских црвено-белих Катаи је покушао са ивице шеснаестерца да погоди даљи угао, док је Савић уз доста проблема успео да одбрани шут. Мало је недостајало Милуновићу да се упише у листу стрелаца у 37. минуту када је покушао главом после центаршута Канге, а лопта је завршила пола метра од десне стативе домаћина. Опет је пробао Кнежевић са више од 25 метара јаким ударцем пуним делом стопала, док је Савић поново уз доста напора сачувао мрежу. Није се дало Катаију да погоди у првом делу игре, јер је ударац Звездине десетке у 41. минуту зауставио чувар мреже “Чарапана” извадивши лопту из рашљи гола. Звезда је дуплирала предност у 43. минуту преко Уроша Сремчевића, који се сјајно снашао након центаршута Кнежевића. Да су перфектан тандем Катаи и Кнежевић доказали су у 45. минуту, при самом почетку судијске надокнаде. Феноменални завршни пас послао је некадашњи капитен Звездиних омладинаца, док је Катаи прихватио лопту, предриблао Савића и ушетао се у гол за 3:0.

 У другом полувремену одмах је запретио Катаи у 51. минуту, када му је повратну одложио Кнежевић, а он шутирао из непосредне близине, док је голман домаћег састава рефлексно ногом одбранио велику шансу. Покушао је Ђига да изненади Савића ударцем са половине терена у 56. минуту, али се чувар мреже Крушевљана није дао преварити. Играо се 67. минуту када је Катаи пробио по десном боку и прецизном лоптом упослио Сремчевића. Талентовани нападач је шутирао снажно и прецизно, али само у добро постављеног Савића. Ипак исти тандем је довео Звезду до четвртог гола три минута касније. Катаи је дејствовао по левој страни и потом центрирао на другу стативу, где је рођени Крагујевчанин надвисио штопера Напретка и дошао до другог гола на свом конту.

 Црвена звезда је убедљивом победом стигла до 30. тријумфа у актуелној такмичарској години, те направила одличну уверитиру за финале домаћег купа, које је заказано за 21. мај од 20:15 на стадиону “Лагатор” у Лозници.

Напредак - Црвена звезда 0:4 (0:3)

КРУШЕВАЦ: Стадион "Младост",  судија: Никола Ђорђевић. Стрелци: Кнежевић у 8, Сремчевић у 42. и 68. и Катаи у 45. минуту. Жути картони: Стевановић, Михајловић (Напредак).

 НАПРЕДАК: Савић, Стевановић, Јовић (од 79. Миленковић), Станојловић (од 60. Ненадовић), Томић, Бастајић, Миладиновић, Марјановић, Садиковић, Мајдевац, Михајловић.

 ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Гутеша, Мимовић (од 62. Николић), Ђига, Милуновић, Радојевић, Канга (од 62. Недељковић), Кнежевић, Шљивић, Красо (од 62. Н. Митуљикић), Катаи (од 71. Ј. Митуљикић), Сремчевић.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0802
Најновије вести