ДЕВЕТА УЗАСТОПНА ПОБЕДА Црно-бели трицом закуцали лидерство

Спартак ЖК – Партизан 0:3 (0:0) СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 4.500, судија Павле Илић (Крагујевац), стрелци: Тодоровић у 70. Северина у 77. и Салдања у 81. минуту, жути картони: Кануте, Натхо (Партизан).
а
Фото: Dnevnik.rs

СПАРТАК ЖК: Вулић 6, Бијеловић 6, Танасијевић 6 (Пријовић), Керкез 6, Ћаласан 6,5, Станојев 6 (Стајковић), Тодороски 6,5 (Јоцић), Видаковић 6, Ђурасовић 6,5, Тошески 6 (Мијић), Убипарип 6 (Мудрински).

ПАРТИЗАН: Јовановић 7, Стојковић 6,5, Илић 6,5, Марковић 7, Антић 6, Белић 6, Кануте 6 (Николић 7), Калулу 6 (Северина 6), Натхо 7,5, Захид 7, Салдања 7 (Баждар). 

Четвртом узастопном победом против Спартака у Суботици (3:0), фудбалери Партизана учврстили су лидерску позицију на суперлигашкој табели. Сва три гола Београђани су постигли после 70 минута убедљивије игре. У првом делу Партизан је био конкретнији тим, мада су у првих пола сата игре Суботичани контрама по боковима одговарали на изазове лидерових фудбалера. Из получасовног надмудривања између два шеснаестерца искочио је једино Натхо, предводник Партизановог тима у својој петој сезони међу црно-белима. На истеку деветог минута, са 20 метара тестирао је Вулићеву будност на голу, на шта је Спартаков голман одговорио успешном парадом у доњи леви угао. С друге стране вредан моменат издвајања, у низу безуспешних покушаја домаћих играча да лопту дотуре до истуреног Убипарипа,  јесте акција Ћаласана у 24. минуту. Са леве стране је на око пет метара од гола упутио лопту паралелно са голаут линијом, на шта није било спремних одговора његових саиграча, само ногу да подметну, што би значило и резултатску предност.

У последњој трећини првог дела Београђани су апсолутно загосподарили тереном. Опседали су домаћи гол, пројектујући тежиште игре у шенаестерцу, где је својим интервенцијама голман Вулић истакао кандидатуиру за најболхег појединца првог дела. Истина, у 36. минуту био је савладан када је шутирао Кануте, после асистенције Захида, али је поузданог асистента у одбрани гола голман Спартака имао у левој стативи. Осокољен чињеницом да храбре и срећа прати Вулић је у два наврата одлично реаговао. Најпре у 37. минуту када је пресекао лоптину путању, после Стојковићеве асистенције ка Салдањи унутар петерца, а потом и у последњем минуту првог полувремена одличном реакцијом и одбраном прецизног и снажног Натховог шута са 25 метара.

Други део игре започео је са по једним шутем према обојици голмана, најпре ка Вулићу, потом и  према Јовановићу, оба пута непрецизно, али са јасном назнаком каква су упутства играчи добили у свлачионицама за време одмора. У међувремену, Николић је у саставу Партизана наследио Канутеа, што смо препознали као Дуљајеву намеру да појача шпиц напада, уз Салдању који није долазио до изражаја у првих 45 минута. Испоставило се да је био у праву.

Ангажованија игра на обема странама резултирала је и узбуђењима, најпре пред голом Партизана где је у 59. минуту Тодоровски шутирао са десетак метара право у голмана Јовановића, а два минута касније Илић је послао лопту у мрежу домаћег тима, али је провером видео асистента ујстановљено да је то учинио руком.

Коначно, у 70. минуту Партизан је повео. Јубиларни, 10. корнер извео је Натхо, Николић је на првој стативи главом пребацио лопту на супротну стативу, где ју је на око шест метара дочекао Марковић и шутирао из прве под пречку. Одговорили су домаћи два минута касније преко Ђурасовића. Његов шут одбранио је Јовановић, а одбијену лопту у успешан контранапад претворио Николић, упослио је Северину чији је дужи фор, у ситуацији један на један, на време уочио голман Вулић.  Николић је асистирао и стрелцу другог гола у 77. минуту. Овога пута Северина је савладао Вулића, а четири минута касније и Северина се мајсторским потезом уписао у листу стрелаца за значајну Партизанову предност од три гола разлике, што је био и коначан резултат утакмице.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести