Фантастична партија ТСЦ-а у елити

У дивном амбијенту, пред око 2. 000 гледалаца,  одиграна је прва суперлигашка утакмица у Сенти, у којој је нови члан елитне лиге ТСЦ просто нокаутирао Младост из Лучана са 5:1.
tsc1
Фото: Fudbaleri TSC-a, foto: fkbackatopola.com

Домаћин је од почетка утакмице најавио офанзиву, да би у 10. минуту стигао до вођства из оправдано досуђеног једанаестерца. Милош Шатара срушио је Варгу у шеснаестерцу, добри судија Ђорђић је показао на белу тачку, а сигуран реализатор је био Лукић. Шатара је добио црвени картон, што је била велика предност за домаћина.

Екипа Золтана Сабоа  је тада кренула још агресивније и у 16. минуту, после брзог напада, Антонић је повисио на 2 :0. Домаћи тим је наставио са нападима, стварао шансе, али се истицао голман Лучанаца Росић. Арсенијевић је у 30. минуту погодио пречку, а гости су прву прилику имали у  40. минуту када је Одита лопту послао поред стативе.  У надокнади времена поново је оправдано досуђени пенал. Варга је био у продору, ушао је у казнени простор, срушио га је Јовановић и није било дилеме да је то пенал. Росић је шутирао, гоман одбранио, на лопту је натрачао Силађи и постигао трећи гол за ТСЦ.  

И у  другом полувремну играо се добар фудбал, Одита је имао прилику да смањи резултат али је шутирао преко пречке. Одмах иза тога ТСЦ је постигао гол, Јанко Тумбасевић  је са око 15 метара погодио мрежу.

Гости су смањили резултат у 70. минуту, стрелац је био  резервиста Силва. Само што је ушао у игру Давид Шинковић је постигао погодак на центаршут Дуроњића за коначних 5 :1.

Тополчани су заиста кренули фантастично у првенство, прво су надиграли Вождовац на његовом терену, сада су пред својим навијачима декласирали Младост и тиме наговестили да ће бити озбиљан такмац и у елитној лиги.

С. Стојиљковић

ТСЦ - Младост (Л) 5:1 (3:0)

СЕНТА: Градски стадион, гледалаца 2.000, судија: Ђорђић (Београд), стрелци: Лукић у 10. (из пенала), Антонић у 16. Силађи у 45+3, Тумбасевић у 48. и  Шинквић у 73. за ТСЦ, а Силва у 70. минуту за Младост. Жути картони: Томановић (ТСЦ), Одита, Радивојевић, И. Милошевић, Лекић (Младост). Црвени картон: Шатара (Младост).

ТСЦ: Филиповић, Варга (Балаж), Скопљак, Томановић, Тумбасевић, Антонић (Шинковић), Силађи, Миличевић, Лукић, Поњевић, Арсенијевић (Дуроњић).

МЛАДОСТ: Росић, Лековић, Андрић, Шатара, И. Милошевић (Пешић), Радивојевић, Павловић, Стојановић (Обровац), Б. Милшевић, Јовановић, Одита (Силва).

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести