Филип Стојковић пред мегдан с Келном: Шансу нећемо прокоцкати

Припреме за меч одлуке у групи Х Лиге Европе који Црвена звезда игра против Келна у четвртак увелико су у току на Маракани.
filip stojkovic, fk crvena zvezda
Фото: Филип Стојковић, фото: ФК Црвена звезда

Стадион ће бити пун, улажу се напори да организација утакмице буде беспрекорна, а да екипа буде у пуној форми.Сјајни десни бек Филип Стојковић указује шта је најважније за сусрет са Немцима.

„Најбитније је да се добро припремимо психолошки, јер смо физички у доброј форми и имамо довољно времена и да се одморимо до утакмице. Заиста мислим да је тај психолошки моменат најважнији, доста се већ сада у медијима пише и прича о сусрету са Келном и како Звезда већ 25 година чека пролеће у Европи. Ми сада имамо шансу за подвиг,да након толико чекања напокон прођемо групну фазу и уверен сам да ту шансу нећемо прокоцкати. Огромна је улога нашег тренера Милојевића, он нам све време прича да не обраћамо пажњу на медијски притисак, већ да се фокусирамо само на припрему меча. Заиста нам значе његове речи“, истиче неуморни Филип Стојковић.

Црвено-бели су тријумфом у Немачкој додатно подигли самопоуздање за касније дуеле у Европи.

„Нисмо случајно освојили три бода на гостовању у Келну, могли смо ту утакмицу да решимо и много раније с обзиром на број шанси. Сигуран сам да ћемо на Маракани имати још више шанси, поготово зато што верујем да ће бити феноменална атмосфера. Знам да ће моји саиграчи дати све од себе да приуштимо велику радост нашим навијачима.“


Милојевић одахнуо, Крстичић спреман

Владан Милојевић може да одахне када је у питању здравствено стање Ненада Крстичића. Искусни везиста јуче је тренирао и потом рекао да се добро осећа и да ће бити спреман за утакмицу са Келном.Подсетимо, Крстичић је паузирао неколико дана и пропустио дуеле са Радником из Сурдулице (5:0) и Бачком (2:2) због посекотине коју је добио током меча против Чукаричког, па је морао и на ушивање.

Главобољу тренутно задаје Гелор Канга.Габонац је на клупи преседео на утакмици са Сурдуличанима, док га није било у протоколу за утакмицу са Бачком.

Имајући у виду да Кангу посебно мотивишу пуне трибине и важне утакмице, требало би да га видимо у стартној постави.Ван строја је једино повређени Немања Радоњић.


Терен ће бити у добром стању и поред зимских услова.

„Какав год терен да буде надам се успеху. Ми смо професионалци и нико нас не пита да ли играмо по киши, снегу, блату, на нама је да дамо свој максимум и оправдамо очекивања тренера и навијача.“

Келн тоне све дубље у Бундеслиги, никако да заигра према свом реалном квалитету.

„Отворили су лоше сезону и упрвенству и у Лиги Европе, али у последње време им иде све боље. Победили су и Арсенал и БАТЕ Борисов на свом терену, издигли су се из лоше ситуације и сада долазе на Маракану да се боре за пролаз даље. Променили су тренера после меча са Шалкеом тако да нас нешто ново очекује у њиховој игри. Видећемо како ће то изгледати на терену, они знају где долазе, а ми их се сигурно не плашимо. Даћемо све од себе да прођемо даље“, поручио је Стојковић.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести