ФК Раднички: Зашто судијска организација и ФСС не реагују?

НИШ: Фудбалску клуб Раднички из Ниша огласио се саопштењем у којем отворено пита судијску организацију и Фудбалски савез Србије (ФСС) зашто не реагују на очигледне грешке.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Нишлије су посебно апсотрофирале грешке на претходној утакмици против Војводине, након што је судијски експерт Здравко Јокић на ТВ Арена рекао да су оштећени у две ситуације, што је допринело победи Новосађана 1:0.

"Еминентни стручњак и члан УЕФА Здравко Јокић рекао је да је Раднички оштећен јер је у 14. минуту утакмице постигнути гол из офсајда, као и због несвирања пенала у 93. минуту, иако се види на снимку да је судија Милош Милановић био удаљен око два метара и није био заклоњен, тако да је могао да лепо види спорну ситуацију. Што намеће питање како није видео?", пише у саопштењу Радничког.

Да ли је реч о намерним или случајним грешкама процените сами, истичу из Радничког.

"Како је могуће да судија због тога што је дао жути уместо црвеног картона играчу на утакмици, који је подигао ногу над голманом, буде кажњен са две-три утамице несуђења, а судија са ове утакмице није доживео такву судбину".

Шта је радио посматрач на утакмици Игор Пауновић, који је потврдио да није било ни пенала, ни офсајда на утакмици?

"Ово није прва оваква утакмица, већ је сличних ситуација било на последњих четири-пет утакмица Радничког. Свака судијска одлука треба да са собом носи и одговорност, али док то не буде свеопшти принцип најбоље је веровати само својим очима", поручују из Радничког.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести