ФК Војводина приредила коктел пред наставак сезоне

У репрезентативном амбијенту новосадског хотела “Шератон”, Фудбалски клуб Војводина јуче је приредио коктел пред почетак пролећног дела сезоне.
Александар Предојевић/Са коктела у ФК Војводини
Фото: Александар Предојевић/Са коктела у ФК Војводини

У присуству Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада, председника клуба Војислава Гајића, председника клупске  Скупштине Драгољуба Самарџића, челних људи ФС Војводине и ФС Града Новог Сада, као и великог броја навијача, ветерана, фудбалских легенди и пријатеља црвено-белих, скуп је поздравио Драгољуб Самарџић.

- Неки нови ветрови данас дувају у нашем клубу, а сфере деловања међу нама који смо у његовом руководству јасно су подељене - истакао је Самарџић. - Финансије води генерални директор Душан Бајатовић, клупску политику у дело спроводи председник Војислав Гајић, а ја, као председник Скупштине, на неки начин све то обједињујем. Наш крајњи циљ је да се укључимо у европско такмичење, али не само формално. Летвицу смо високо подигли и учинићемо све што је до нас да је прескочимо и остваримо жеље свих оних који воле Војводину. Свесни смо да нам на том путу неће бити лако, али ми смо велики клуб и нећемо одустајати од наума.


Славко Бралић, нови штопер: О Воши знам само лепе ствари

Пред сам завршетак прелазног рока Воша је ангажовала Славка Бралића, досадашњег штопера грчког АЕЛ-а из Ларисе. Реч је о хрватском 191 цм високом интернационалцу, рођеном 15. децембра 1992. године у Сплиту, који је фудбалску каријеру градио наступајући у Солину, Осијеку, Широком Бријегу, Нефчију из Азарбејџана и АЕЛ-у.

Фото: Александар Предојевић/Славко Бралић

- После позива тренера Лалатовића и председника Гајића, а после свега што су ми испричали о плановима клуба, нисам се пуно двоумио. Нисам практично ни имао избора него да прихватим понуду и брзо смо се договорили о сарадњи - рекао је Бралић. - У Лариси сам играо годину дана, наступам на месту штопера и сналазим се и на левој и на десној страни, иако сам дешњак. Војводину познајем поприлично добро из прича саиграча који су пореклом с ових наших простора.

Новјалија Бралић је физички поптпуо спреман . - Стигао сам из грчког првенства које је почело још у јулу и играно је све до сада. За тренера Лалатовића знам да поседује велико фудбалско име, да има одличне резултате и да је пред њим лепа тренерска будућност.

На питање како ће Далматинац да издржи без мора у војвођанској равници, одговорио је:

- Треба се привићи што брже на нови амбијент и биће то све добро. Имао сам прилику да се упознам с новим саиграчима када су се вратили из Турске, а од сутра почињем да се борим за место у тиму – поручио је Бралић.


Председник Управног одбора црвено-белих Војислав Гајић најпре је поздравио бројни аудиторијум и истако лично задовоство због чињенице да то значи да је свим тим људима Војводина драга и мила.

- За то што сам изабран за председника клуба најзаслужнији је градоначелник Милош Вучевић, којег нисам могао да одбијем - казао је Гајић. - Ухватили смо се од мог доласка укоштац с проблемима, с пуно амбиција и добрих жеља. Желимо да остваримо клупску ренесаснсу, да изиђемо у Европу, а на том путу створили смо породичну атмосферу и остварили слогу свих структура. Уз то, иза нас стоји Град Нови Сад, имамо подршку навијача који нас здушно бодре где год да играмо, као и ветерана клуба и свих друштвених структура. Наравно, ту је и наш генерални спонзор, компанија “Србијагас”, па су све то чиниоци због којих немамо дилему да ћемо остварити све наше жеље. Показујемо да смо спремни за реализацију планова, главе смо подигли и у времену које долази даваћемо још више од себе. Идемо напред и хоћемо да на трибинама стадиона “Карађорђе” буде још више гледалаца, уз чију ћемо помоћ, што да не, освојити и Куп Србије и заиграти у европској конкуренцији.

О стању у тиму, одласцима и доласцима говорио је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић.

- Пре свега, захвалан сам свима који су се данас овде окупили. Ту смо сви заједно: Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, у којем се осећам као да сам у њему рођен и којег називају и Српском Атином, мада је мени он лепши од грчке престонице, члановима управе клуба на челу са Војиславом Гајићем, навијачима и свим Вошиним пријатељима. Када је тако, такмичарски успех једноставно мора да дође. После јесењег дела такмичења, резултате имамо, трећи смо на табели, а за то су најзаслужнији фубалери. У прелазном року напустили су стандардни првотимци Езе, Матић и млади капитен Веселиновић, али смо довели адекватне замене за њих и учинићемо све што је до нас да се изборимо за играње у Европи – поручио је Лалатовић.

Текст и фото: Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести