ФК Војводина: Следи скраћивање списка, чека се нападач

Ако је судити по наговештајима виђеним у контролној утакмици с Бачком (1:0), пред фудбалерима Војводине налази се сунчаније и успешније пролеће.
Gajic Nikola/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Никола Гајић био стрелац за Вошу против Бачке

Јесенас је пут Новосађана кроз Суперлигу био праћен тешким, суморним облацима, који су им дозволили тек толико да се нађу на осмом месту на табели, тачно на последњем степенику који води у плеј-оф, али с истим бројем бодова као и деветопласирани Радник. То значи да ће црвено-бели, ако се у обзир узме тежина распореда у преосталих  девет првенствених кола, најпре морати да овере пласман у горњи део табеле, а тек онда да еветуално размишљају о неком бољем пласману у доигравању.

Припреме за пролећни део првенства увелико су почеле, а иза чете коју предводи шеф стручног штаба Радован Кривокапић остало је десетак радних дана. За сада, на тренинзима вежба чак четрдесетак играча и данас, односно сутра, уследиће неминовно скраћење списка. Због тога је прва контролна утакмица са Бачком била веома добра провера за младиће који су жељни доказивања и они су је, утисак је, максимално искористили. Уосталом, Кривокапић је казао да ће се наћи на слатким мукама приликом одлучивања ко ће путовати у турски Белек, а ко ће се вратити на позајмицу или у омладински тим.

Воша је савладала Бачкопаланчане  1:0, а једини гол постигао је млади Никола Гајић. Тренутно је плавокоси центарфор практично остао усамљен на позицији најистуренијег у нападу, јер су Фофана и Бједов напустили Нови Сад. Свакако је да треба истаћи добру игру још неких дечака пониклих и омладинској школи “Илија Пантелић”, Нешковића, Бјековића, Топића, Зукића, Јеличића и Тегелтије. Они су истакли озбиљну кандидатуру да на пролеће буду чланови сениорске екипе, потврђујући на делу размишљања стручњака да новосадски суперлигаш увек има у својим редовима младиће спремне да наследе старије првотимце.

Повратници Младен Деветак у првом, као и Вук Митошевић у другом делу игре потврдили су да ће допринети квалитету игара и да ће представљати пријатно освежење у екипи.


Гајић: Биће голова на пролеће

Иако је улазио у добре шансе у финишу јесењег дела сезоне, Никола Гајић још није успео да се упише у листу суперлигашких стрелаца. На тренинг утакмицама, међутим, често је био стрелац, што је поновио и у сусрету с Бачком.

- Важно је то да постижем голове и у пријатељским одмеравањима снага - рекао је Гајић. - Не бринем се што још увек у томе нисам успео у такмичарским сусретима и настојим да добро тренирам, а голови ће доћи. Верујем да је испред мене добро пролеће, односно да ћу доказати таленат и квалитет. Важно је да се изборим за место у тиму и да стекнем тренерово поверење.


- Драго ми је што су момци одиграли добру утакмицу и што смо победили, иако резултат није био у првом плану – рекао је Кривокапић. - Гајић је постигао гол и верујем да је тиме означио почетак серије погодака које ће на пролеће постизати. Голови у пријатељским сусретима су јако добри за пораст самопоуздања, а Гајић тренира веома добро и рекао сам му да само тако настави, јер добар рад ће морати добрим да му се врати. Наравно, ангажовање још једног нападача остаје један од приоритета у прелазном року и верујем да ће клупски оперативци успети да договоре долазак још једног стрелца.

Када се реч повела о скраћењу списка за пут у Турску, Кривокапић је додао:

- Оквирни списак већ постоји и, најискреније, водио бих у Белек све наше омладинце који тренутно тренирају с првим тимом. То, међутим, није могуће, остала су нам још два дана да преломимо ко ће се наћи у авиону за Турску.

Иако је шеф струке истакао у први план довођење још једног нападача, барем за сада, решења још нема на видику.

- Колико знам, ништа ново још увек се не дешава по питању ангажовња евентуалних новајлија. Ипак, надам се да ћемо до поласка на обале Средоземног мора успети да ангажујемо барем једног играча. Уколико се то не буде догодило, остаје отворена могућност да нам се, уколико до потписа дође по нашем одласку у Белек, нови играч(и) придруже током припрема – објаснио је Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести