Фудбалери Војводине усамљени на другој позицији суперлигашке табеле

Фудбалери Војводине усамили су се на другом месту суперлигашке табеле пошто је Раднички у Нишу победио Партизан, па Новосађани имају три бода предности над црно-белима, док за  Црвеном звездом заостају шест корака.       
vosa slavlje
Фото: Ј. Грлић

Навијачи могу да буду више него задовољни оним што приказују и остварују њихови миљеници у овој сезони. До сада су остварили осам победа, уз по два ремија и пораза (гол-разлика 26:13). Актуелни освајачи Купа ушли су у форму какву је прижељкивао тренер Ненад Лалатовић и желе да првенствену трку наставе у истом стилу. Предвођена сјајним ветераном и капитеном, 36-годишњим Николом Дринчићем, имаће екипа Воша прилику да у петак потврди добру форму против  Бачке на „Карађорђу“.

До краја јесењег дела првенства играће се још седам кола. У периоду који следи, Новосађани ће, после сусрета с Бачком, бити домаћини и тимовима Црвене звезде (21. новембра), Мачве (5. децембра) и градског ривала Пролетера (16. децембра), док им следе и гостовања екипама Металца (7. новембра), Радничког (29. новембра) и Спартака (12. децембра). Дакле, најтеже препреке имаће, ако је судити по именима ривала, у утакмицама са лидером и шампионом Црвеном звездом, али и у Нишу и у Суботици.

Некако стидљиво најављивали су из табора Војводине да ће покушати да буду конкурентни и у трци за назив првака државе, а досадашњи ток првенства, и поред предности београдских црвено-белих од шест бодова, сведочи да то не мора да буде само сан. Јесте да тим Дејана Станковића до сада делује веома убедљиво, али је утисак и да није нерањив. Уз то, имаће обавезе и на европској сцени, што ће га додатно заморити.

- У саставу Војводине играју домаћи, суперлигашки фудбалери, јер немамо новца да купујемо скупе странце и тако појачавамо екипу, као што то чине неки други тимови – не једном је истицао Ненад Лалатовић. – И поред тога, освојили смо трофеј у Купу, а сада смо поново високо пласирани у првенству, што доказује да момци који носе дрес Воше чине то уздигнутих глава и с поносом. Верујем да ћемо и у наставку лиге играти на високом нивоу, на задовољство свих оних који воле Нови Сад и наш клуб.

Још је много утакмица до краја шампионата, али нема сумње да ће бити занимљива трка за првака.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести