ФУДБАЛЕРИ ЗВЕЗДЕ САВЛАДАЛИ РАДНИК: Сурдуличани запретили евроголом, Канга имао среће у извођењу пенала (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Радник из Сурдулице у 14. колу Суперлиге.
fudbal
Фото: ФК Црвена звезда

Екипа тренера Барака Бахара забележила је десети тријумф у домаћем првенству и приближила се на три поена заостатка вечитом ривалу Партизану, који има утакмицу мање.

Шампион је рутински одрадио посао против Сурдуличана, иако су гости после лошег првог дела, покушали да помрсе конце домаћину.

Домаћин је у првом полувремену у свим елементима надиграо противника, а могао је и до веће предности од 1:0 јер је имао неколико шанси, које ипак није искористио. Радник је био у подређеном положају, за 45 минута упутио је само један шут на гол, али непрецизан. Није било занимљиво на Звездиној половини терена и већином се играло испред гола гостију.

Иако су црвено-бели имали прилику и раније да затресу мрежу Ранђеловића, до првог поготка су дошли у 19. минуту. Иванић је мајсторским потезом преварио двојицу играча Радника и „сервирао је” идеалну лопту младом Мијатовићу, који је одличном реакцијом, шутом из прве био прецизан, постигавши четврти гол ове сезоне – 1:0.

Он и Ендиаје су имали још по шансу да повисе резултат којим би Звезда мирније отишла на паузу, али је мрежа Сурдуличана ипак мировала.

У 54. минуту Звезда је повисила предност пошто се Урош Спајић најбоље снашао у казненом простору.

Пошто су стали с нападима, црвено-бели су кажњени. Томашевић је прелепим поготком са скоро 30 метара смањио предност домаћина. Изненадио је све шутом са те даљине, а то је донело нову енергију у редове Сурдуличана, који су доста претили.

Међутим, тачку на дуел ставио је судија када је показао на белу тачку, а Канга је у 90. минуту, додуше доста лошим шутем и уз доста среће, пошто је Ранђеловић одбранио, али се лопта откотрљала у други део гола, донео Звезди коначних 3:1.

Црвена звезда – Радник 3:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић”, гледалаца: 10.000, судија: Николић (Ловћенац). Стрелци: Мијатовић у 19, Спајић у 54, Канга у 90. из пенала за Звезду, а Томашевић у 70. минуту за Радник.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер, Недељковић, Ђига, Спајић, Митровић (Родић), Кангва, Канга, Иванић (Букари), Красо (Хванг), Мијатовић (Лучић), Ендиај (Олајинка).
РАДНИК: Ранђеловић, Абубакар, Врањанин, Оршечнанин, Јовић (Чумић), Митошевић, Хајдаревић, Гашић (Богдановић), Кочић, Томашевић (Мартинкевич), Дуроњић (Кадијевић).

 

К. Б.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести