Голман Спартака Милош Остојић: Одлука о Европи у наредне две утакмице

Није у екипи Спартака ЖК у дербију с Војводином практично било слабог места.
milos ostojic
Фото: Miloš Ostojić, foto: Youtube Printscreen

Од голмана Милоша Остојића, све до најистуренијег нападача Немање Николића, линије Суботичана функционисале су одлично. Ипак, по нама, Остојић, Савковић, Шимура и Николић били су предводници екипе са севера Бачке и најзаслужнији су за освајање три велика бода у Новом Саду. Занимљиво је да је дан пре сусрета Милош Остојић прославио 22. рођендан, а саиграчи су му, као поклон, обећали победу на “Карађорђу”.

„Дефинитивно сам добио најлепши могући дар од другова из екипе, јер није лако победити два пута у истој сезони Војводину на њеном терену“,  уз осмех је рекао млади чувар мреже, рођен у Сомбору.

„Имамо одличну хемију у тиму, у доброј смо форми и убеђен сам да су гледаоци у дербију то могли и да примете. Задовољан сам, како не бих био, али нећемо се овде зауставити.“

Спартак сада чврсто држи треће место на табели и смеши му се сјајан домет, пласман у квалификације за Лигу Европе.

„У наредне две утакмице пашће одлука о томе хоћемо ли успети да остваримо такав резултат и заиграмо у Европи. Играмо код куће у среду с Напретком, а онда нам следи дуел с Чукаричким у Београду и биће то прави испити наше способности да оверимо европску визу.“

Један од најлепших тренутака у војвођанском дербију збио се у 77. минуту, када је слободни ударац са 19 метара сјајно извео Александар Месаровић, нишанећи горњи леви угао. Млади голман је, међутим, феноменално интервенисао и избио лопту у корнер.

„Познајем добро Месаровића из младе репрезентације за коју обојица наступамо и јако добро знам да изванредно изводи слободњаке. Био сам фокусиран, успео да одбраним тај његов покушај и испоставило се да је то био један од кључних момената на утакмици, јер је у том тренутку резултат био 1:0 за нас. Идемо даље, дерби је већ архивиран, а следе нам нови изазови.“

Иначе, Милош јесте рођен у Сомбору, али је одрастао у Сремској Митровици, граду у којем је и почео да пика фудбал. Пут га је после одвео у ОФК Београд, био је у Француској и у Хрватској, а успут је бранио и за све млађе репрезентативне селекције наше земље.

„Настављам истим путем, прелепо ми је у Спартаку и не бих за сада ништа да мењам у наставку каријере“, додао је Остојић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести