Куманчани јесењи прваци Пионирске лиге

Најмлађи фудбалери “2. октобра” из Кумана јесењи су прваци пионирске лиге Зрењанин - група север. Овај до сада највећи успех најмлађих категорија куманачког клуба остварен је под руководством тренера Бориса Тиквењца.
Приватна архива
Фото: Приватна архива/Куманачки пионири јесењи прваци Зрењанинске лиге – север

У редовима Куманчана је и најбољи стрелац лиге - Синиша Симоновић је постигао чак 43 гола, од укупно 67, колико су укупно дали изабраници Тиквењца. Њихова мрежа се јесенас затресла само 18 пута.

- Ово је селектирана  генерација, у тренажном процесу је три-четири године, почевши од 2015 године. Екипа је састављена од дечака од петог до осмог разреда – каже Тиквењац.

Он је тренерским послом најмлађих категорија почео да се бави 2015. године у родном месту. Преузео је пионирску екипу (2000-2004), с којом за две године успео да освојим друго место у лиги у сезони 2016/17 са највише постигнутих голова.

Фото: Синиша Симоновић/Приватна архива

- Наредне сезоне преузео сам први тим где сам оформио екипу која је наредне године надмоћно освојила прво место у Међуопштинској лиги Кикинда-Житиште. Након тог успеха вратио сам се да радим са пионирским узрастом. На крају сезоне били смо пети, али смо изнедрили најбољег стрелца Павла Пејина, који је постигао 54 гола у тој сезони. За сезону 2019/ 20 саставио је екипу од веома талентованих дечака из села, међу којима су и три бонус играча, дечаци рођени 2004. године.

- Први и једини пораз доживели смо од квалитетне екипе Козаре из Банатског Великог Села - 3:2. Међутим, тада сам схватио да екипа има квалитет да уради нешто што до сада није урадила ниједна пионирска генерација , а то је да будемо први. Након споменутог пораза побеђивали смо и доминирали  и у гостима и код куће. На крају поусезоне смо на првом месту и поново имамо најбољег стрелца лиге. Међутим, нема простора за славље пошто нас чека још већи изазов на пролеће, где ће сви желети да нас победе - наглашава Тиквењац.

Леп јесењи успех остварили су: Александар Киш, Урош Живанов, Андреас Јованов, Жолти Тот, Синиша Симоновић, Бранислав Жарин, Стефан Велемиров, Милан Грујић, Радован Максимчев, Урош Радин, Вања Живанов, Михајло Живанов, Зоран Маринац, Стева Носоњин, Немања Димитријевић, Страхиња Носоњин, Бојан Живанов, Никола Петровић, Јован Живанов.

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести