ЛИГА НАЦИЈА: Орлови у Москви деле мегдан с Русијом (20.45)

Фудбалска репрезентација Србије данас у Москви игра против Русије прву утакмицу Лиге нација(Лига Б, Група 3), а недељу дана касније угостиће у Београду Турску.
I protiv Rusa i Turaka na pobedu: Nemanja Gudelj Foto: MN pres
Фото: И против Руса и Турака на победу: Немања Гудељ Фото: МН прес

Обе ове утакмице наши репрезентативци доживљавају као припрему за октобарски меч баража за одлазак на Европско првенство против Норвешке.

Сјајни везиста Немања Максимовић повукао је паралелу између руске и наше селекције, уз напомену да очекује веома тешку утакмицу.- Разлика између њих и нас је што 90 одсто њихових репрезентативаца игра у руском првенству у коме је шесто коло, а код нас је 90 одсто у тренажном процесу, на припремама, јер првенства још нису почела. Свакако да смо у тежем положају у односу на домаћина, али потрудићемо се да пружимо максимум. Ове две утакмице треба да нам послуже да се што боље припремимо за бараж са Норвешком  и да тактичке замисли селектора спроведемо у дело – казао  је Максимовић.

Утакмице са Русијом и Турском су веома битне за меч са Норвешком. Желимо да одемо у Норвешку пуни самопоуздања и тријумфујемо, зато је важно да у наредне две утакмице будемо успешни (Немања Гудељ)

Говорећи о дуелу са Норвешком, он је рекао да та екипа има другачији стил игре од Русије и Турске и да неће бити иста припрема за те три утакмице.

- После 20 година имамо велику шансу да одемо на ЕП. Много је играча који су по шест, седам година у репрезентацији, имамо и нових, младих који су тек дошли. Велики испит је пред нама, гледаћемо да се што боље припремимо. Даћемо максимум да направимо резултат. Није то једина утакмица,ако елиминишемо Норвежане следи нам и финални окршај  - рекао је Максимовић. Немања Гудељ је најавио да ће екипа у предстојеће две утакмице у Лиги нација ићи на обе победе.

- Циљ је победа у обе утакмице. Прва је Русија, биће тешка утакмица, сви знају да имају добру селекцију, али и ми имамо веома квалитетну екипу. Идемо на победу, битна је због самопоуздања за утакмицу са Норвешком, која нам је најбитнија ове године – јасан је Гудељ.

Србија ће 6. октобра играти у Ослу против Норвешке у полуфиналу баража за Европско првенство.

- Утакмице са Русијом и Турском су веома битне за меч  са Норвешком. Желимо да одемо у Норвешку пуни самопоуздања и тријумфујемо, зато је важно да у наредне две утакмице будемо успешни..

Да подсетимо, Гудељ је са Севиљом освојио Лигу Европа.

- Одлично се осећам, потписао сам за Севиљу и имао сам велика очекивања. Циљеви су испуњени, пласирали смо се у Лигу шампиона и шести пут освојили Лигу Европе. Срећан сам што сам могао да доживим тај тренутак - истакао је Гудељ.

Утакмица у Москви између Русије и Србије почиње у 20. 45 часова, а правду ће да дели Шкот Вилијам Колум.

С. Р.

 

 

 

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести