Лига шампиона: Сити на испиту у Лајпцигу

Преостале две утакмице порвог круга осмине финала Лиге фудбалских шампиона данас су на програму.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Дерби се игра у Лајпцигу, где „бикови” дочекују Манчестер сити.  До сада су се два клуба само два пута састајали, а домаћини су увек побеђивали. И једни и други су у солидној форми, па за очекивати је да видимо добру утакмицу са много голова.

– Сити је један од најбољих тимова на свету – констатовао је тренер Лајпцига Марко Росе. – Респектујемо их, али их се не плашимо. Убеђен сам да можемо да их изненадимо. Једини проблем је то што је наш први голман Петар Гулачи повређен.

Сити је у минулом колу Премијер лиги освојио само бод у Нотингему, и сада је опет заоста на табеле из Арсенала, међутим, и даље у табору „грађана” је атмосфера солидна.  – Најважније је то да нема повређених фудбалера – казао је менаyер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Очекује нас тешка утакмица, Лајпциг је типичан представник немачке школе фудбала, имају млад тим, јасну филозофију, доброг тренера којег познајем још када је водио Борусију из Менхенгладбаха.  У другом данашњем окршају у Милану се састају Интер и Порто. „Миланези” се полако враћају на европску сцену, а Порто иако је доста променио тим и даље игра одлично.  – Порто је стални учесник Лиге шампиона – нагласио је тренер Интера Симоне Инзаги. – У последдњих пет година су редовни учесници завршнице, и сада имају сјајан тим, одличне играче и врло добру контру.

Португалци су у групној фази Лиге шампиона играли сјајно у групи са Клубом Бриж, Бајером и Атлетиком из Мадрида, освојили су прво место, а што је интересантно у гостима су играли сјајно.

– Добро познајем екипу Интера – казао је Серхио Консисао тренер Порта. – Италијани се сјајно бране, и добро нападају, ипак уверен сам да можемо до изненађења на Сан Сиру.  

ЛајпцигМанчестер сити

ЛАЈПЦИГ: Ред бул арена, капацитет 60.000, суди: Гезибијук (Холандија), почетак у 21 сат.

ЛАЈПЦИГ:Бласвич – Симакан, Орбан, Гвардиол, Халстенберг – Лаијер, Шлагер – Собослаи, Форсберг – Андре Силва, Вернер.

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Едерсон – Вокер, Рубен Дијас, Лапорте, Аке – Де Брујне, Родри, Гиндоган – Марез, Халанд, Грилиш.

ИнтерПорто 

МИЛАНО: Стадион Сан Сиро, капацитет 80.000 гледалаца, суди: Јовановић (Србија), почетак у 21 сат.

ИНТЕР: Онана. Шкрињар, Ачерби, Бастони – Дармијан, Барела, Брозовић, Хакан, Чаканоглу, Димарко – Мартинез, Лукаку.

ПОРТО:Дијого Коста – Жоао Марио, Пепе, Маркано, Вендел – Грујић, Еустакулио, Андре Франко, Пепо – Тареми, Тони Мартинез.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести