ЛШ: Играју се преостале прве утакмице осмине финала

Серија првих утакмица осмине финала Лиге фудбалских шампиона наставља се данас и сутра.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Биће одиграна још четири меча, а данашњи програм почиње великим дербијем у којем ће се састати финалисти минулог циклуса Ливерпул и Реал. Пре нешто више од осам месеци на Сент Денију у Паризу славили су „краљевићи“ голом Виницијуса Јуниора, и сада су Мадриђани фаворити, мада после сјајне партије „редса“ у минулом кругу у Премијер лиги порасле су шансе и фудбалера са Енфилда.

Много тога се у променуло у редовима Ливерпула између два меча са Реалом, отишао је  Мане у Бајерн, а менаџер Јирген Клоп је имао много проблема с повредама кључних играча, тако да није могао да рачуна дуго на већину најбољих фудбалера.

– Ситуација се поправила, опоравио се и Жота – рапортирао је Јирген Клоп. – Играмо све боље, Салах и Александар Арнолд су поправили форму и то се видело на последњем мечу. У сваком случају, очекује нас тежак меч са Реалом, али се надам да ћемо, уз помоћ наше верне публике, стићи до победе.

Реал је као и Ливерпул био у кризи, чак се и спомињала смена тренера Карла Анчелотија, али после освојеног клупског првенства света „краљевићи“ су заиграли као препорођени и поново најављују високе домете.


Данас

Ливерпул – Реал       (21)

Ајнтрахт – Наполи     (21)

 

Сутра

Лајпциг – Манчестер с.      (21)

Интер – Порто   (21)

 

Одиграно

Милан – Тотенхем      0:1

ПСЖ – Бајерн    0:1

Клуб Бриж – Бенфика        0:2

Борусија (Д) – Челси 1:0


– Меч између Ливерпула и Реал је једна од најбољих утакмица које фудбалски свет може да понуди – тврди најискуснији фудбалер Реала Лука Модрић. – Штета је то што играмо већ у осмини финала. Мислим да смо фаворити, драго ми је да ћемо реванш да играмо пред нашим навијачима у Мадриду. Ливерпул ће да тражи спортску освету за неуспехе против нас у претходним годинама, али ми смо спремни и верујем да ћемо проћи даље.

У другом данашњем окршају у Франкфурту на Валд стадиону састају се Ајнтрахт и Наполи, Италијани су велики фаворити. А, међутим и Немци се надају да могу да изненаде тренутно најбољи тим на Апенинском полуострву.

– Наполи је најбољи тим „лиге петице“ – казао је тренер Ајнтрахта Оливер Гласнер. – И тако морамо да се понашамо, сигурно је да су Наполитанци фаворити, али и ми имамо право на наду. Покушаћемо све да изборимо што бољи резултат.

Наполитанци у овој сезони играју сјајно, на табели Серији А имају 15 бодова више од другопласираног клуба, блистају нападачи Осимен и Кварацкелија и већ сада је велиак потражња за њих.

– Морамо спустити лопту – опрезан је тренер Наполија искусни Лучано Спалети. Ипак, ово је Лига шампиона. Ајнтахт је освојио Лигу Европе, у врху се Бундес лиге, неће нам би ни мало лако.

ЛиверпулРеал

ЛИВЕРПУЛ: Стадион Енфилд, капацитет 54, 074 гледалаца, судија Коавач (Румунија), почетак у 21 сат.

ЛИВЕРПУЛ: Алисон – Александер Арнолд, Матип, Ван Дајк, Робертсон - Хендерсон, Фабињо, Бајчетић - Салах, Нуњез, Гакпо

РЕАЛ: Куртоа - Карвахал, Едер Милитао, Ридигер, Алаба - Модрић, Чуомени,  Камавинга, Валверде - Бензема, Винициус Јуниор.

АјнтрахтНаполи

ФРАНКФУРТ: Валд стадион, капацитет 52.300, судија: Диас (Португалија), почетак у 21 сат.

АЈНТРАХТ: Трап - Смолчић, Ндика, Тута - Бута, Камада, Сов, Макс-   Линдстрем, Геце, Коло Муани.

НАПОЛИ: Мерет - Ди Лоренцо, Ким, Рахмани, Марио Раул - Лоботка, Ангуиса, Зиелнски, Лозано - Осимен, Кварацкелија.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести