Милошевић о овацијама: Све по заслугама, али...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред меч 10. кола Суперлиге против Радничког из Ниша, рекао је да ће његов тим и лично на Чаиру имати озбиљан испит.
milosevic, tanjug
Фото: Tanjug/B.Stekić, arhiva

"Касније имамо тренинг па ћу имати ширу слику. За сада делује да ћу имати све играче на располагању. Чека нас је то једно од најтежих гостовања у лиги, тако ћемо и приступити утакимици. Играмо против екипе која је мотивисана, која у последњих неколико година има феноменалне резултате. Сигурно да ће и сутра пробати да нас изненаде. Потребан нам је макисимум ако желимо позитиван резултат", рекао је Милошевић на конференцији у СЦ Телеоптик.

Милошевић је упитан да ли може да упореди тренутну екипу Радницког са оном из прошле сезоне.

"Делује да је Раднички имао јачу екипу прошле године, ако причамо о именима. Они су мало проблему као и ми. У последњих пар година велики број игарача отишаа и дошао. Без обзира на то, они су једна од играчки најјачих екипа. Незахвално је да поредим тренере. Имам велико поштовање према Косановићу", рекао је Милошевић.

Тренер црно-белих рекао је да ће његов тим имати тежак испит у Нишу.

"Косановић има искуство, знање, познаје лигу и сигурно да су то ствари које су плус. Можа је Раднички због господина Косановића јачи. Сигурно да ће донести доста добрих ствари. Ја ћу бити на великом испиту, као и цела моја екипа", рекао је он и додао да ће највећа опасност бити надапачка линија Нишлија.

Милошевић је говорио и у каквом су стању Бибрас Натхо и Такума Асано.

"Асаново стопало је доста добро, више смо га одмарали, а јер га је умор стизао више због повреде. Код Натха је био ударац у питању, ништа озбиљно".

Милошевић је рекао и да се узда у одбрану, која је до сада примила три гола.

"Посао свих је да бране, јер није одбрана крива за примљене голове већ цео тим. Заслуга што смо примили три гола је што играмо као тим играмо дефанзивно... Верујемо у дефанзивну линију и Владимира Стојковића, за кога сматрам да је најбољи голман у земљи. Мени је драга друга ствар, примили смо три гола играјући јако виско у нападу и ризично. То је показатељ да наша задња линија квалитено решава ситуације".

Милошевић је у марту преузео Партизан и од тада преживео звиждуке и терање са трибина све до овација после победе у 161. вечитом дербију.

"Желим да верујем да је то по заслугама. Партизанова публика је захтевна, али уме да препозна ствари. То је највећа награда. То сам говорио и пре, да ће публика да се врати на стадион када заслужимо. Тренер мора да буде спреман на обе ситуације, то је живот тренера. Верујем да сам спреман на све. И ја ћу одаве бити отеран, као што је сваки тренер из сваке екипе, у свакој лиги, био у неком моменту отеран. Ако нисте спремни на то, не можете да се бавите овим послом, али у томе је драж", закључио је Милошевић и додао да још увек није уживао у резултатима које оставарио до сада.

Меч 10. кола Суперлиге између фудбалера Радничког и Партизана игра се сутра од 15 сати.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести