Милошевићев задатак у Партизану одбрана купа

После серије лоших резултата, Фудбалски клуб Партизан нашао се у небраном грожђу, пошто су га у року од само два дана напустили тренер Зоран Микровић и спортски директор Ивица Илиев.
savo milosevic, FSS
Фото: ФСС

Црно-бели су тражили одговарајуће решење за ова два проблема, а за први су га нашли. Нови шеф струке Београђана биће прослављени репрезентативац наше земље Саво Милошевић, донедавни потпредседник ФШ, који је постигао договор с председником клуба из Хумске да води екипу у наредном периоду.  Колико ће он износити, биће обелодањено данас на званичном представљању новог тренера црно-белих које почиње у 11 часова.

После одласка Зорана Мирковића, екипу је на два сусрета водио његов помоћник Жарко Лазетић, што се није показало као добро решење, јер је овај стручњак доживео неугодан пораз код куће од Спартака. Иако су у Партизанау намеравали да управо Лазетић заврши сезону на тренерској клупи, овај резултатски дебакл навео је управу трофејног клуба да потражи ново решење. Избор је пао на некадашњу играчку легенду клуба Сава Милошевића, човека који је за Партизан постигао укупно 191 гол.

Милошевић је 2017. године уписао курс у ФШ за стицање УЕФА А лиценце, док је недавно добио и највиши Про сертификат. Током прошле године наводно је имао понуду из Индије да преузме један тамошњи клуб, али је ипак остао у Фудбалском савезу Србије. Да се посвети новом послу, Сава Милошевића наговорио је легендарни Сер Алекс Фергусон, који је у њему препознао велики тренерски потенцијал.

Како „Дневник“ незванично сазнаје, први помоћник новом тренеру биће Милан Ђуричић, искусни стручњак, с којим је Милошевић сарађивао у млађим репрезентативним селекцијама наше земље, а стручни штаб чиниће управо људи који су и тада били на окупу

Прву утакмицу на клупи Партизана, нови стратег ће имати против Напретка у Крушевцу, у недељу, у 28. колу Супрелиге Србије. Задатак који му је поверила управа Београђана, пре свега се односи на одбрану победничког трофеја у Купу Србије, једином такмичењу у ком је Партизан још увек конкурентан. С ким ће се црно-бели састати у полуфиналу, биће познато после жреба који ће се одржати данас.

По поруци коју смо добили од портпарола клуба из Хумске, након данашње званичне промоције, Саво Милошевић ће због великих обавеза око опоравка екипе бити недоступан за медије и појављиваће се само на конференцијама пред неку утакмицу. Милошевић никада до сада није самостално водио неки тим. Био је једно време помоћник Бранку Брновићу у стручном штабу селекције Црне Горе, а пре десет година био је и кандидат за председника црно-белих. Ипак, како „Дневник“ незванично сазнаје, први помоћник новом тренеру биће Милан Ђуричић, искусни стручњак, с којим је Милошевић сарађивао у млађим репрезентативним селекцијама наше земље, а стручни штаб чиниће управо људи који су и тада били на окупу. Наравно, да ли је то заиста тако, сазнаћемо после данашње промоције новог тренера Партизана.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести