МЛАДОСТ ГАТ ДО ВАЖНИХ БОДОВА: Пресудио рани гол Шушњара

Важне бодове освојили су играчи новосадског прволигаша у дербију зачеља. Савладали су директног ривала у борби за опстанак и још више могућом начинили „немогућу мисију“ с којом су у наставак првенства ушли.
fudbal
Фото: Ђорђе Шушњар (десно) погодио је циљ већ у 2. минуту Фото: ФК Младост ГАТ

Тек што је утакмица почела, у првом правом нападу, на левој страни напада домаћина лопту је примио Драган Кокановић, лепо ју је убацио пред гол Металца, а највиши у скоку био је Ђорђе Шушњар, који је довао Младост ГАТ у вођство.

Рана предност ученика тренера Душана Бајића као  да је отворила могућност да се игра обострано развије, што је код гледалаца на ГАТ арени,у нјави, нудило могућност да прате добар сусрет.

Играо се 18. минут, када је с 18 метара шутирао играч гостију Илић, али недовољно прецизно. Тим из Горњег Милановца био је опаснији и конкретнији у тим тренуцима и диктирао је ритам. У 35. минуту шансу је имао нападач Металца Арамбашић, који је шутирао високо преко гола, а солидним ударцем на супротном делу терена узвратио је Кокановић.

Најближи изједначењу, ипак, гости су били у 44. минуту, када се Абах нашао сам испред голмана Живковића, али је овај сјајно интервенисао.

Могао је и капитен Металца Вељко Мијаиловић у 47. минуту да се упише међу стрелце, али је шутирао тик крај леве стативе. Развила се велика борба за сваку лопту, јер су бодови били велики за оба састава. Уследио је период када је домаћин стварао шансе, али их, преко Кокановића и Видовића, није реализовао. Исто није успело ни Миљану Вукадиновићу у 72. минуту, када је, с пет метара, лоше захватио лопту главом.


Младост ГАТ – Металац  1:0 (1:0)

НОВИ САД: ГАТ арена. Гледалаца: 500. Судија: Стефан Филиповић (Јагодина) 7. Стрелац: Шушњар у 2. минуту. Жути картони: Бугарин, Дробњак (Младост ГАТ), Мијаиловић, Бачкуља (Металац)

МЛАДОСТ ГАТ: М. Живковић 7, Танасин 6,5, Бугарин 6,5 (од 46. Дубачкић), Дробњак 7, Видовић 6,5, Митошевић 7 (од 46. Поповић), Јокић 6,5 (од 83. Балабановић -), Ђуричин 6,5 (од 66. К. Живковић), Кокановић 7 (од 66. Бабић), Вукадиновић 7, Шушњар 7,5.

МЕТАЛАЦ: Премовић 6,5, Јовичић 6,5, Бачкуља 6,5, Илић 7 (од 66. Дамњановић), Булатовић 6, Максимовић 7, Жакула 6, Мијаиловић 7, Абах 7 (од 66. Алексић 6,5), Мирић 6,5, Арамбашић 6.


А. Предојевић

 
EUR/RSD 117.1192
Најновије вести