МЛАДОСТ ГАТ НА ПРАГУ ОПСТАНКА У ПРВОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ Прилика која се не пропушта

Једина жеља с којом су фудбалери Младостиу ГАТ отпутовали у Горњи Милановац, била је да савладају домаћи тим Металца и сасвим се приближе опстанку у Првој лиги Србије.
s
Фото: FK Mladost GAT

Ученици тренера Драгана Перишића, после велике борбе, успели се да освоје три бода, голом Милана Јокића с беле тачке, чиме су се сасвим приближили остварењу циља. За то ће им, математички, бити довољан и бод у последњем колу, када су домаћини тиму РФК Нови Сад, који ће у наредној сезони играти у Српској лиги – Војводина.

Притисак који се у последњим седмицама појавио пред „гатовцима“, дакле, није уродио плодом и они су, у дуелу с директним ривалом у борби за очување

прволигашког живота, показали да су бољи и сада све зависи искључиво од њих самих.

- Сасвим смо близу опстанку у прволигашком друштву и сада је сасвим извесно то да ћемо и у наредној сезони наступати у другом по јачини рангу

такмичења – истакао је најбољи појединац утакмице у Горњем Милановцу, голман Младен Живковић. – Пред нама је прилика која се не пропушта, наша судбина не би смела да дође у питање, сами одлучујемо о судбини, а рачуница каже да нам је и један бод довољан за испуњење онога што смо зимус и зацртали. Против Новог Сада, наравно, нећемо ићи на реми, већ нам је намера да победом окончамо сезону

и обрадујемо, верујем, бројне навијаче на нашој ГАТ арени.

Није било лако на стадиону Металца, јер је и домаћин пред собом имао исти циљ.

- То је било и очекивано, иако су ме фудбалери из Горњег Милановца  помало изненадили можда и превише отвореном игром од првог судијског звиждука.  Металац је кренуо јако агресивно, али смо, срећем, у финишу првог полувремена ми дошли у вођство, чиме смо створили предуслов да у наставку контролишемо сусрет.

Игра је била тврда, али се по нас све лепо завршило.

О властитом учинку Живковић је кратко рекао:

- Мој посао је да одбраним све ударце које могу да зауставим. Некада их је мање, некада више, али на моју успешност утиче и игра преосталих 10 фудбалера у пољу, који су у Горњем Милановцу одлично одрадили посао – додао је Младен Живковић.

У последњем колу, дакле, Младост ГАТ ће дочекати РФК Нови Сад, а тај сусрет игра се у недељу од 17 часова, на ГАТ арени.

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести