НА ПОМОЛУ ДВА ЗНАЧАЈНА ТРАНСФЕРА У ВОЈВОДИНИ Јаблонски и Болинги, слободни и злата вредни

Упоредо са припремама за сезону на три фронта, ФК Војводина ради на физиономији тима за одговоре на такмичарске изазове на домаћин и иностраним теренима.
fk vojvodina
Фото: ФК Војводина

Непосредно пре лета на Кипар, где екипу очекује Апоел у квалификацијама за Лигу конференција, спортски сектор клуба на добром је путу да заврши два значајна трансфера, што се појачања тиче. Како сазнајемо из добро обавештених извора, блиских клупском спортском сектору, Војводина је заинтересована за двојицу проверених играча, који су тренутно на фудбалском тржишту без уговорних обавеза.

 Реч је о Белорусу Јевгенију Владимировичу Јаблонском, играчу на позицији задњег везног и нападачу из Конга Џонатану Болинги, који игра десном ногом, али делује уз леву аут линију.

Јаблонски (28) је рођен у Червењу, 60 км удаљеном од Минска. Осам година носио је дрес 15-струког белоруског шампиона „Бате Борисова“, за који је одиграо 259 првенствених утакмица и постигао 14 голова, уз 12 асистенција. Улчествовао је у освајању пет титула државног првака и три трофеја у националном купу. Учесник је 15 европских утакмица, 10 у Лиги шампиона и пет у Лиги Европе. У репрезентацији Белорусије одиграо је 32 утакмице и постигао три гола. Пре годину и по дана приступио је Арису из кипарког Лимасола, у чијем саставу је играо 41 пут. Од пре две недеље слободан је играч. Уз позицију задњег везног играча одлично је одговарао и на изазове на позицији централног бека.

Болинги (29) је рођен у главном граду ДР Конга Киншаси. Репрезентативни дрес те афричке земље облачио је 34 пута и постигао девет голова. Скаутинг тим Војводине пратио га је у минулој сезони у дресу Бурирам јунајтеду на Тајланду. Уговор му је истекао 1. јула и од тада је на мети новосадског суперлигаша.

Од 2017. године, када је потписао за белгијски Стандард, у Европи се задржавао у белгијским и швајцараким колективима, да би крајем 2021. године из Ројал Антверпена отишао на Тајланд. У клупској каријери има трофеј победника Лиге афричких шампиона пре осам година са клубом ТП Мазембе из конгоанског Лубумбашија  и по два тријумфа у тајландском првенству и у националном купу.

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести