Никола Гајић: Из Пирота носим лепе успомене

Утакмица с Дубочицом у Пироту и пирова победа у њој, за Николу Гајића (23) била је и последња коју је одиграо за екипу Радничког.
Приватна архива/ Никола Гајић по добром ће памтити исток Србије
Фото: Приватна архива/ Никола Гајић по добром ће памтити исток Србије

Провео је млади нападач шест месеци на истоку Србије, играо у континуитету што му је и био основни циљ, па се, после повреде и епизоде у Кабелу, успешно вратио „најважнијој споредној ствари на свету“.

- Хвала људима из Пирота који су веровали у мене и посветили ми пажњу на сваком кораку - рекао је Гајић по повратку у родни Нови Сад. - Трудио сам се да им узвратим максималним односом и играма, нажалост, моје и партије екипе нису биле довољне да избегнемо сеобу у Српску лигу. Убеђен сам да смо вредели смо много више од тога - искрен је био Гајић.

Овај младић досадашњу каријеру градио је у новосадском Ајаксу, млађим селекцијама и у првом тиму Војводине, а био је и на позајмицама у Цементу, Бачкој из Бачке Паланке, Кабелу и Радничком. Неугодне повреде утицале су на то да не засија пуним сјајем.


Одмор при крају

- Предвиђени одмор приближио ми се крају и већ од наредне недеље крећем с индивидуалним тренинзима. С нестрпљењем очекујем и то да пронађем нову средину, а у том правцу сам већ имао неколико контаката и понуда. Довољно је времена да проценим која је од њих најбоља, односно где ћу моћи да искажем властите реализаторске способности - поручио је Никола Гајић.


- Једноставно, пратили су ме малери. По повратку из Цемента, доживео сам тежу повреду, морао под нож и нешто дужи опоравак одвојио ме је од првог тима Војводине. Успео сам да се вратим и одиграм 32 утакмице, постигнем неколико голова, имао сам и доста асистенција током годину и по дана. После промене тренера, био је неминован раскид уговора и одлазак у Бачку, а потом и годину дана у Кабел. Поново сам кубурио с повредом, која ме је, срећом, мимоишла у Радничком, где сам имао завидну минутажу. Био је то мој прави камбек у фудбал - задовољан је  Гајић, који је наступао и за кадетску, односно младу репрезентацију Србије.

Сада је Никола слободан у избору нове средине.

- Још једном се захваљујем људима из Радничког на свему и желим им да се експресно врате у Прву лигу јер град попут Пирота заслужује да има суперлигаша. Окрећем се новим изазовима, наравно жеља ми је да одем у неки наш суперлигашки клуб, или, евентуално, у иностранство. По одласку из Војводине, имао сам лепих понуда, почео припреме с једном шпанском екипом, али су ми се тада испречиле компликације због папира - додао је Гајић.

М. По.  

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести