НИКОЛА ГАЈИЋ У ЕКСТРАМАДУРИ Дочекао да се отворе права врата

НОВИ САД: Када је млади нападач Никола Гајић (21) летос сазнао да у Војводини за њега више нема места није допустио себи да очајава, нити је клонуо духом, већ је наставио да тренира, вежбао је и са фудбалерима Бечеја, надајући се позиву који ће му преокренути судбину.
Nikola Gajic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Никола Гајић добрим партијама све више се намеће

Понуде су стизале из Србије и из страних клубова, али је  био стрпљив и чекао - оно право.

- Никуда нисам журио, чекао сам да ми се отворе права врата и, ево, дочекао сам - рекао је у телефонском разговору за “Дневник” Никола Гајић. - Имао сам позиве из више наших суперлигашких и прволигашких тимова, било је интересовања и из других земаља, а онда сам се, посредством Предрага Мијатовића, обрео у на Иберијском полуострву, у Екстрамадури. Одрадио сам с екипом неколико тренинга, одиграо и две контролне утакмице, задовољио челнике клуба и потписао четворогодишњи уговор.

О каквом је клубу реч?

- Екстрамадура је тим из Алмендралеје, градића од око 40.000 становника. Има стадион са нешто више од 11.000 места, а занимљиво је да је за наредну сезону, која почиње 18. августа, продато већ 8.000 претплатних карата. Стадион је прави, фудбалски, без атлетске стазе, реч је о здању које је старије, али веома функционално. Клуб има високе циљеве у наредном првенству Друге лиге Шпаније и жели да покуша да се пласира у Примеру, а на том путу озбиљно рачуна и на мој учинак.

Каква вам је конкренција за место у екипи?

- Најмлађи сам првотимац и уз то једини сам странац. Додуше, ту је и један Уругвајац, али је он практично постао домаћи играч. Учим шпански језик, а основне фудбалске термине већ сам савладао. Неће ту бити проблема, као што их не очекујем ни у настојању да изборим место у стартних једанаест. Упознао сам конкуренцију, сигуран сам да имам шансу и верујем да ћу успети. Жеља ми је да ми ово буде успутна станица у каријери, а ангажманом у Екстрамадури добио сам додатни подстрек да наставим путем који сам зацртао – поручио је Гајић. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести