Новосађани огорчени на арбитра

Радник - Пролетер 2:0 (0:0)
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Ништа није после првих 45 минута утакмице у Сурдулици сугерисало на то да ће она у наставку ући у узбуркане воде, проткане непријатним сценама, посебно за арбитра Александра Живковића из Ниша. У том периоду пратили смо дуел у којем су Новосађани били бољи ривал, домаћин је настојао да евентуалним поготком стигне до вођства, а тиме и реалне шансе да победи и направи помак на табели.  С друге стране, гости су наумили да наставе серију непобедивости и били су, чинило се, на добром путу да у томе успеју.

У наставку, међутим, све се закувало. Већ у уводним минутима, протествовали су играчи Пролетера код судије због тога што су сматрали да је постојао прекршај у казненом простору домаћина над Галићем, а који он није тако оквалификовао. Уместо да добију пенал, ученици тренера Бранка Жигића суочили су се с контром ривала, а на левој страни у дуелу су били Илић из Пролетера и Даноски. Лопта је остала у ногама првотимца Радника, а гости су тражили прекршај над одбрамбеним играчем њиховог тима. Пиштаљка се није чула, акција је настављена, а Бодановски се, после убачене лопте, нашао усамљен испред гола Елесина и довео је Радник у вођство. Силни су били протести играча тима са Слане баре, који су тражили од арбитра да преиначи одлуку, али је он остао доследан и показао на центар. Капитен Пролетера Синиша Бабић није могао да се помири с таквим следом догађаја, па му је Живковић због приговора показао други жути, самим тим и црвени картон, што је изазвало додатно негодовање гостију.

Када је утакмица настављена, већ после минут-два, Сурдуличани су искористили бројчану предност, након што је Евгениј Павлов ушао у казнени простор и други пут савладао немоћног голмана Пролетра Елесина. Имали су домаћи после тога још неколико прилика, покушавали су и разочарани Новосађани да стигну барем до једног поготка, али се резултат више није мењао.       

С. Р.

СУРДУЛИЦА: Градски стадион, без публике, судија: Живковић (Ниш). Стрелци: Богдановски у 54. и Павлов у 60. минуту. Жути картони: Костић (Радник), а Митровић, Јоковић и Бабић (Пролетер). Црвени картон: Бабић (Пролетер) у 56. минуту.

РАДНИК: Костић, Стевановић (Јокић), Богдановски (Спасић), Лукић (Павлов), Макарић, Даноски (Суботић), Ђорђевић, Кричак, Стојановић, Јовић, Митошевић.

ПРОЛЕТЕР: Елесин, Митровић (Живојиновић), Ковачевић, Јоковић (Глушчевић), Илић (Пејић), Андрејевић, Милошевић, Бабић, Којић (Бацановић), Кнежевић (Миленковић), Галић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести