НОВОСАЂАНИ СУПЕРИОРНИ У ПАНЧЕВУ: Воша Жељи узвратила с каматом

Фудбалери Војводине 13. победом у првенству наплатили су с каматом губирак два бода јесенас на Карађорђу у сусрету са Панчевцима  и што је знатно важније наставили су успешну пролетњу серију и резултатски и што се утиска о игри тиче. 
1
Фото: Михаило Ивановић стрелац и на трећој узастопној утакмици, фото: ФК Војводина

И пет минута игре на почетку утакмице било је довољно за утисак да је Новосађанима победа једина опција на том гостовању. Победнички расплет најавили су шутевима према Мијатовићевом голу најпре капитен Зукић, потом Лазаревић и Петровић, да би у 10. минуту Ивановић потврдио да је Војводине добила центарфора коме се верује. Био је стрелац четврти пут у три узастопне утакмице. Овога пута главом је захватио лопту између Пуртића и Лакићевића, након одличног Кембеловог центаршута с десна. 

Новосађани су и после стечене резултатске предности задржали посед на основу кога је и дефинисан утисак о њиховој апсолутној надмоћности између шеснаестераца. Изостале су, међутим, прилике које бисмо могли да издвојимо као ситуације за дуплирање предности, све до 23. минута и Зукићеве реализације казненог ударца за 2:0. Пеналом је кажњен старт Станковића на Савићевићу.

До одмора покушао је и Кембел шутем са 20 метара покрај стативе, а у следећем нападу Панчеваца интелигентним потезон из окрета Кахвић је упутио једини шут у оквир Царевићевог гола, али је голман Војводине био постављен на правом месту да би зауставио лопту.

Војводина је у истом стилу започела и друго полувреме, али је Железничар први запретио, конкретније Ђорђевић је у 52. минуту шутирао изнад пречке и тако завршио успешно изведен противнапад који је повео Романдић, а центаршутем ка Ђорђевићу наставио Јовановић. Следећи покушај Жељине транзиције у 60. минуту на време је пресекао Кембел и асистирао за Вошин трећи, а Ивановићев други, у првенству седми гол. Дезорганизовану одбрану домаћег тима, која је била уочљива после трећег гола гостију, нису успели да казне четвртим поготком Зукић у 66. минуту када је у ситуацији један на један са Мијатовићем Жељин голман успео да задржи лопту, а три минута касније Савићевић је за који центиметар промаћио гол. Циљао је са око 20 метара, тако да је резултат остао на учинку који су Новосађани постигли у првих 60 минута игре.

Железничар – Војводина  0:3 (0:2)

ПАНЧЕВО: Спортски центар „Младост“, гледалаца 2.500, судија Данило Николић (Ловћенац), стрелци: Ивановић у 10. Зукић у 23. минуту из пенала, жути картони: Кнежевић, Лакићевић, Пуртић (Железничар), Лазаревић, Црномарковић, Зади Сери (Војводина). Цртвени картон: тренер Бандовић (Војводина).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Мијатовић 5,5, Лакићевић 5 (Ндиај), Пуртић 5,5, Станковић 6, Хајдин 6, Кнежевић 6 (Трифуновић), Пантелић 6 (Марех), Ђорђевић 6, Кахвић 6, Гргић 5,5 (Јовановић), Романдић 6.

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Лазаревћ 6,5, Кораћ 6,5, Црномарковић 6,5, Ђорђевић - (Матеус 6,5), Петровић 6,5, Зукић 6,5, Савићевић 7 (Кајевић), Ивановић 8 (Јовановић), Зади Сери 7, Кембел 7,5 (Вукчевић).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести