НОВОСАЂАНИ У НЕВЕРОВАТНОЈ ЗАВРШНИЦИ СРУШИЛИ СНОВЕ ПРЕПУНОГ СТАДИОНА "ЧИКА ДАЧА" У КРАГУЈЕВЦУ: Кораћ за девето Вошино финале (ФОТО и ВИДЕО)

У интервалу надокнаде времена, фудбалери Војводине славили су победу на гостовању код Радничког у Крагујевцу, која је значила пролаз у финале националног купа, девето по реду.
1
Фото: Ф. Бакић

­­­­­­­­Победоносни гол постигао је један од најбољих играча и љубимац новосадске публике Сеид Кораћ.

С обзиром на улог и значај утакмице, играчи обеју екипа опрезно су започели меч, са првенственим задатком да обезбеде прилазе својим голманима. Упркос чињеници да у првом кварталу утакмице није упућен ниједан ударац у оквир гола, нису изостали елементи тактичке игре, одлично укомпоновани у прелепи фудбалски амбијент на коме би Крагујевцу позавидели већина фудбалских центара у Србији.

Војводина је, истина, имала посед лопте, тежиште игре је било на половини домаћег тима, а прву прилику имали су Новосађани у 23. минуту. Прецизно вођену акцију Ивановић је завршио првим шутем у оквир гола, али је голман Лековић парадом спасао мрежу. На одбијену лопту регаовао је Зади Сери, а његову намеру блокирао је Ћосић.

Фото: Ф. Бакић

С друге стране, Крагујевчани су противнападима тражили пут ка Царевићу. Спречавању њихових намера са десног бока истакао се Ђорђевић у дуелима са брзоногим 13 година млађим Глушчевићем. Управо је Глушчевић, после пола сата игре, био у позицији да са супротне стране, повратном лоптом, упосли саиграче у казненом простору, али су Кораћ и Црномарковић амортизовали оштрицу Крагујевачког напада, тако да Царевић није имао потребу за интервенисањем. Овом збиру утисака из првог дела додајемо да је, на истеку 40. минута, шутирао Кембел, а Лековић одбранио, да би, један минут касније, Зукић центаршут Зади Серија главом проследио у наручје голману Лековићу.

И у наставку утакмице Војводина је задржала примат у игри што се поседа тиче, али и утиска о дешавањима испред домаћег гола. Ту је Кембел већ после два минута игре шутирао изнад пречке, да би у 49. минуту Савићевић, после акције Петровића и Зукића, шутирао у голмана. Најповољнију прилику, од тог момента, није искористио Кембел у 51. минуту. Главом је послао лопту поред стативе после идеалног центаршута Зади Сериа.

У међувремену, једини шут у оквир вошиног гола упутио је Ђурић у 55. минуту, али је голман Царевић лако умирио лопту. И, када су сви на стадиону очекивали крај основног дела и извођење пенала, Војводина је повела. Савићевић је центрирао са леве стране, а Кораћ је главом лопту спровео у мрежу за вођство и испоставило се коначан резултат утакмице, довољан за пласман у финале националног купа.

Лазо Бакмаз

Фото: Ф. Бакић

Раднички – Војводина 0:1 (0:0)

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион "Чика Дача". Гледалаца: 12.000. Судија: Марковић (Београд). Стрелац: Кораћ у 90+2. минуту.

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6,5, Ћосић 6, Симовић 6, Митровић 6,5, Дадић 6 (Пецељ), Ристић 6, Видосављевић (Ортиз 6), Ђурић 6,5 (Бевис), Сали 6 (Зорић), Алексић 6,5, Глушчевић 6,5.

ВОЈВОДИНА:  Царевић, Лазаревић 6, Кораћ 7,5, Црномарковић 6,5, Ђорђевић 6 (Матеус), Савићевић 6,5, Петровић 6,5, Кембел 6 (Радуловић), Зукић 6 (Вукановић), Зади Сери 7, Ивановић 6,5.

 

Бандовић: Заслужено смо у финалу

Тренер Војводине Божидар Бандовић је после утакмице изјавио да је Воша доминирала.

- Доминирали смо, имали смо шансе, били смо бољи и заслужено смо победили.Поносан сам на ове момке, од првог дана до сада. Борили су се, сваку утакмицу давали све од себе. Желели смо да учинимо срећним и клуб и председника, управу и наш град, јер ипак играмо финале. Желим све најбоље противнику који се борио до краја, али мислим да смо ми заслиужили да идемо у финале - казао је Бандовић.

Тренер Радничког Феђа Дудућ је је рекао да је мало фалило до пенала.

- Утакмица је била високог интензитета, оставила је доста трага на играчима. Били смо присиљени да играмо и са повређеним играчима, али нам се то нажалост обило о главу. Ти ровити играчи који су играли су хероји. Заслужили смо да по игри да дођемо до пенала, али Војводина је заслужено прошла у финале - рекао је Дудић.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести