ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА ВЕЋИ НАГРАДНИ ФОНД ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Мења се формат од наредне сезоне

Лига шампиона од наредне сезоне мења формат, а то је довело и до повећања наградног фонда, који је са две милијарде евра, порастао на 2,5 милијарди.
liga sampiona, uefa
Фото: UEFA

За пласман у елитно европско такмичење клубови ће инкасирати 18,62 милиона евра уместо досадашњих 15,64 милиона. Свака победа донеће на рачун учесника 2,1 милион евра, док нерешен износ доноси 0,7 милиона.

Да подсетимо наредне сезоне у Лиги шампиона играће 36 уместо досадашња 32 клуба. Нема више групне фазе него се игра јединствена лига.

У новом формату свака екипа играће осам уместо шест утакмица и сакупљаће бодове за пролазак. Неће више играти против истих противника код куће и на страни.

Првих осам са табеле пласираће се директно у осмину финала. Екипе пласиране од 9. до 24. места играће други круг (једну утакмицу код куће и једна на страни) за пролаз међу 16 најбољих.

Парове у тој квалификационој фази одлучиће жреб, а екипеи ће бити подељене у две групе – носиоце (од 9. до 16. места у лиги) и неносиоце (од 17. до 24. места). После тога ће победници играти против некога од осам најбоље пласираних из првог круга.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести