ПРЕКИНУТ ВОШИН НИЗ ПОБЕДА, НЕ И УТИСАК ДА ЈЕ ТИМ ЗРЕО ЗА ЕВРОПСКЕ ИЗАЗОВЕ: Све време на победу

Одавно клуб, коме је очекивани резултат изостао, није таквим овацијама испраћен у свлачионицу после утакмице, као што је то био случај са играчима и стручним штабом Војводине после нерешеног резултата (1:1) са Чукаричким у 28. суперлигашком колу.
1
Фото: Ф. Бакић

Навијачи су препознали одговор у „пола белом, пола у црвеном“ на њихов захтев успостављен још пре почетка сезоне: „Не мораш да победиш, али мораш у свакој утакмици да даш све од себе да победиш“.

Колектив је под руководством тренера Божидара Бандовића честитике заслужио за утисак о вредностима тима, за трајање и понављање позитивних резултата и за спремност да истраје у намери да до краја првенства надокнади све што је пропуштено у претходном периоду, самоуверено куцајући на европска врата, крећући се ка плеј-офу, у коме је још седам утакмица са екипама из горњег дома. Претходе им још три у основном делу првенства.


Градоначелник редован на утакмицама воше
Фото: Ф. Бакић

-Бирао сам тренутак када ћу да прихватим улогу председника СД Војводина – говорио је ономад Драгољуб Збиљић. – То је био тренутак када је велики навијач Војводине Милан Ђурић постао градоначелник Новог Сада, тако да је мени сада лако!


– Честитам играчима, али и нашим навијачима, који су били на висини. Жао ми је то што им нисмо поклонили победу – говорио је Бандовић. – Доминирали смо, једино је победоносни гол изостао, а имали смо шансе и за то. Презадовољан сам игром и енергијом тима, али и сваког играча понаособ. Како смо и обећали и овога пута све време ишли смо на победу. Врло је важно да настављамо у истом стилу, а резултат ће стићи као награда за такав приступ. Да ли сам задовољан постигнутим резултатом? Нисам, али времена за жалопојке нема, већ за четири дана следи нова утакмица.


Мандарић дочекан овацијама

Око 4.000 гледалаца на трибинама „Карађорђа“ овацијама је дочекало новог потпредседника ФК Војводина Милана Мандарића. У његовом друштву, аплаузом је поздрављен и селектор српске фудбалске репрезентације Драган Стојковић.

Фото: Ф. Бакић

Мало је знано да је управо амерички Новосађанин, рођен у Лици, бизнисмен Милан Мандарић учествовао у Стојковићевом трансферу из нишког Радничког у Црвену звезду. Уговор је потписан у последњи час прелазног рока лета 86-те.

- Пикси је нешто каснио, није стигао у договорено време – присетио се, у разговору за Дневник, Вошин потпредседник следа догађаја пре безмало четири деценије. -  Цветковић ме је звао и пожалио се речима „Миланче, нишка пруга није прорадила, шта да радим“. Умирио сам Цвелета уверавањем да је све у реду и да Пикси само што није стигао. Даље, све је већ историја...


У 29. колу Војводина гостује код Железничара у Панчеву, а нови окршај са Чукаричким заказан је за среду, 10. априла у 17 часова, у Београду. Реч је о искушењу у четвртфиналу Купа Србије. У тој утакмици нерешеног нема.


Балансирање судије Живковића

У два наврата, уз оркестрирано „лопови, лопови“ са трибина „Карађорђа“, реаговали су и играчи и чланови стручног штаба Војводине, незадовољни одлукама нишког судије Александра Живковића: у 27. минуту Јовановић је, у улози последњег играча одбране, зауставио Савићевића који је био с лоптом у налету према голу Чукаричког. Уместо очекиваног црвеног, Живковић је играчу гостију показао жути картон. Пред крај утакмице, на ивици петерца у казненом простору Београђана, лопта је од Стевановића завршила у наручју његовог саиграча, голмана Филиповића. Живковић је проценио да намера није постојала, тако да је изостао очекивани индиректан ударац за домаћина.

Тренер Војводине Божидар Бандовић није желео да коментарише спорне ситуације, али није пропустио прилику да каже „то што знам и што тврдим јесте да нам нико ништа није поклонио нити нам је ико ишта на било који начин помогао. Све што смо урадили, створили смо сами“. 


Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести