Пролетер оран дочекује Напредак

НОВИ САД:  За разлику од већине Суперлигаша који су у среду имали мечеве нашег најмасовнијег такмичења фудбалери Пролетера су након слатког минималца у Шапцу и прекинуте серије слабих резултата се у миру и тишини припремали за утакмицу с Напретком.
Fudbaleri Proletera pred polazak  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

Жеља им је да у сусрету са „Чарапанима“ тројком овере бодове с Мачвом. Међу последњима који су стигли у табор млађег новосадског Суперлигаша је новајлија из Вождовца леви спољни Бојан Ковачевић. Придобио је поверење и био стартер  у предходним мечевима.

Брзо сам се уклопио у екипу. Посебно што смо пронашли праву терапију после промене тренера. Победа у Шапцу стигла је у правом тренутку, вратила нам пољуљано самопоуздање и сада се пуно лакше дише обзиром да ћемо у наредним мечевима  имати нешто лакше противнике каже поуздани борац, каже Ковачевић.

Прва у низу у наредних седам дана је са  Напредак, потом наредне среде у Купу с Јавором у Новом Саду и гостовање Раду.

Пред нама су три четири утакмице у којима би, ако све буде ишло по плану могли да освојимо знатан број бодова. Надам се да ће нам то успети како би се вратили на место које нам по квалитету и припада. Тренутно нам је у мислима само Напредак јер смо се целе недеље фокусирали на тај меч који нам је од велике важности јер би само повољним резултатом потврдили вредну тројку и ухватили прикључак са средином табеле. Дошло је време да се радујемо код куће, најављује Кнежевић.


Жигић очекује другу победу

Деби тренера Бранка Жигића био је успешан. Савладана је у Шапцу Мачва минималним резултатом. Новој победи овога пута првој код куће  прижељкује бивши капитен.

Имали смо довољно времена да се одморимо и максимално се спремимо за данашњеискушење. Момци су вредно радили свесни да је сурет са Напретком прекретница и хватање прикључка са златном средином . Уверен сам да нећемо разочарати и да ћемо на крају прву победу у Новом Саду подарити навијачима, поручио је Жигић.


Напредак  на „Карађорђе“ долази после два неуспеха с ТСЦ.                                                                  

Имају квалитетан тим одлично вођен од тренера Рогана претходне утакмице с ТСЦ су резултатски завршили неуспешно. Изгубили су у првенству, а потом испали на пенал рулету па ће сигурно желети да у Новом Саду пробају да надокнаде пропуштено. И ми имамо наших жеља и надања. Једно је сигурно морамо од првог минута у меч ући максимално одговорно како би све замисли тренера преточили у дело. Очекујем да и нападачи покажу шта знају и умеју, а онда уз сав респект према противнику не би требало да страхујемо за коначан резултат, нада се Ковачевић.

Утакмицу с Напретком највероватније ће почети састав који је савладао Мачву: Петрић, Танасин, Леандро, Андрејевић, Ковачевић, Б. Јовановић, Балабановић, Чоловић, Бабић, Марјановић и Миросављев.

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести