Румунски Виторул Пандури на припремама у Новом Бечеју

Наши суперлигаши, па и прволигаши, се утркују ко ће на атрактивнијој туристичкој дестинацији реализовати и летње и зимске припреме, а за румунског екссуперлигаша и сада друголигаша Виторул Пандури из Таргу Жији је добро и у нашој земљи.
с
Фото: В. Јанков

– Летос смо били у Ечкој, смештај у Каштелу је био предиван, а сада  смо у Новом Бечеју. Хотел „Тиски цвет“ нам пружа све погодности, презадовољни смо смештајем, исхраном и услугом, имамо оптималне услове за тренинге, а и адекватне спаринг партнере – препун је хвале за Новобечејце спортски директор Виторул Пандури Дејан Јанку.

Румуни су стигли 29. јануара и остају до 8. фебруара. До сада су одиграли три контролне утакмице.

У Вршцу су савладали истоименог прволигаша са 1:0, изгубили су у Панчеву од суперлигаша Желизничара резултатом 2:0 и победили су у Бечеју српсколигаша са Тисе са 4:1.

– У уторак гостујемо суперлигашу Вождовцу. Занимљиво је да ће нам то бити трећи сусрет у низу на терену са вештачком травом. У среду ћемо бити гости српсколигаша Нафтагаса у Елемиру и враћамо се кући да наставимо са радом – наставља Дејан Јанку.

Некадашњи румунски суперлигаш је, после 15 одиграних кола, шестопласиран са 23 бода. Победили су пет пута, чак осам утакмица окончали нерешеним резултатом и две изгубили, уз гол разлику 15.13.

– Циљ нам је да унаставку сезоне задржимо садашњу позицију или напредујемо степеницу или две, што нам пружа могућност да играмо у плеј - офу за повратак у Супер лигу. Неће бити лако, али нада последња умире – закључује Дејан Јанку.

Тренер Калин Којакару је, такође, задовољан условима за рад и могућношћу да игра са адекватним партнерима, играчима је пријатно у Новом Бечеју и излетима на утакмице, па већ сада, ако се они питају, и на лето би на припреме у Србију.

В. Јанков

EUR/RSD 117.0868
Најновије вести