Са Слане баре види се Суперлига

Фудбалери Пролетера остварили су и трећу пролећну победу.
Prolete -Radnicki , Mirosavljv s loptom (2)
Фото: Милан Миросављев с лоптом, фото: Д. Иванић

Сланобарци су убедљивим резултатом савладали Раднички из Пирота (5:1). На руку је Новосађанима ишао и резултат из Горњег Милановца где је Телеоптик направио велико изненађење и савладао Металац што је омогућило чети са Слане баре да се већ сада домогне друге позиције, места које води у елитну конкуренцију.

Није било слабог места у редовима домаћих, почев од стандарно доброг голмана Весића, па до резервисте и стрелца Лукића, а предњачио је игром и головима двоструки стрелац Милан Миросављев. Откључао је браву одбране Радничког и отворио пут новој победи.

„Неочекивана пауза није оставила трага на нашу игру. Напротив,   подигли  смо ниво форме и да на крају у лепршавој и ефикасној игри стигли смо до убедљиве победе. Голове које сам постигао били су после одличних пасова Чолића и Чоловића“, задовољно ће Миросављев стрелац оба гола у првом полувремену.

И у наставку Пролетер је наставио у истом ритму, постигао је још три гола.

„Тренер Ванић нам је на полувремену предочио, да и поред вођства  је овај резултат у доста случајева био достижан, саветовао нас да ни једног тренутка несме доћи до опуштања. Зато смо се и у наставку својски трудили. Успели смо из оправдано досуђеног једанаестерца да повећамо резултат голом капитена Новаковића. Још две лопте у мрежи солидних Пироћанаца дошле су као награда наше надмоћи, потврда наших вредности. Деловали смо као компактна средина у којој је сваки појединац дао пун допринос да дођемо до нове радости“, похвалио је учинак саиграча најбољи актер убедљиве победе Миросављев.

Било је очито задовољсто у свлачионици још једним великим кораком ка високим амбицијама.

„Док смо примали честитке од тренера и управе на новом тријумфу, у исто време пратили на интернету дешавања у Горњем Милановци јер је та утакмица била продужена за неколико минута. Када је Телеоптик успео да реализује казнени ударац нашој срећи није било краја, мада би нам и нерешен резултат омогућио да прескочимо Металца и запоседнемо другу позицију. Пресрећни смо јер смо  трећом победом већ сада стигли до места које води у Супер лигу. Нећемо се зауставити на томе, желимо још победа на путу ка историјском циљу“, истакао је на крају са пуно оптимизма Миросављев.    

За чету са Слане баре нема одмора јер их већ у недељу очекује нови изазов. Дочекују неугодну екипу ТСЦ - а из Бачке Тополе која је у дербију код куће са Синђелићем неочекивано остала празних руку.

М. Поповић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести