Шампион сигуран против солидних Нишлија

Фудбалери Црвене звезде настављају са победама ове сезоне. Савладан је у првенству Раднички, па црвено-бели са мотивом више иду на реванш Хелсинкију, на међународној сцени.
Milan Pavkov/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Павков Милан

Домаћи су покушали да наметну темпо, гости да прилику потраже из контри. Прво полувреме није било лепо за гледање, изостало је брзих, лепих акција, правих решења у завршници напада.Раднички је личио на екипу која је у прошлом превнству била друга на табели, далеко боље су Нишлије изгледале него против естонске Флоре.

Изабраници Сима Крунића су преко Чумића у једном нападу имали три шута на гол, али од свега су добили само корнер. Гости су озбиљније изгледали на терену, лакше су стизали до шеснестерца противника, играло се по ,,правилима“ које су они наметнули. Црвена звезда без неколико важних играча није личила на себе, била је млака, безопасна по Раднички. Прву какву – такву прилику изабраници Владана Милојевића имали су тек у 36. минуту када је Јевтовић главом шутирао поред гола. На другој страни, Батровић је био у великој шанси, али је Борјан на његов лоб реаговао главом. Зато, казна стиже само минут касније када је Павков довео Београђане у вођство. Јевтовић је одлично центрирао, а високи центарфор још једном показао колико је доминантан у скоку.

Црвена звезда се наметнула од старта другог полувремена, више је она желела други гол него Раднички изједначујући. У шанси је био Дегенек, али је шутирао поред стативе. Оно што је сигурно радовало тренера Милојевића је хтење које су показали његови играчи, темпо који је уосталом и онај који захтева Европа. А, циљ актуелног шампиона је сигурно да и ове сезоне остави упечатљив утисак на међународној сцени. У 64. минуту Стевановић несмотрено враћа лопту свом голману и то је индиректан ударац за Црвену звезду. Бен, међутим, погађа живи зид и пропушта велику прилику. Домаћа екипа је кидисала, гости није могао да дође до даха. У последњих 15 минута Раднички је покушао да протисне Београђане, али слабо му је то полазило за руком. Уместо тога – 2:0 за Црвену звезду. Шут Иванића одбио је Петровић за убедљиво вођство и отклоњену сваку сумњу око победника меча.

И. Лазаревић     

Црвена звезда – Раднички (Н) 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 5.000. Судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Павков у 40. и  Бен у 85. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Дегенек 6, Панков 6, Бабић 6, Жандер 6,5, Кањас 6 (Вулић), Јованчић 6,5, Јевтовић 7 (Вукановић 6,5), Бен 7, Симић 6 (Иванић 6,5), Павков 7.

РАДНИЧКИ: Петровић 6, Тодоровски 6, Стевановић 6, Остојић 6, Ђорђевић 6, Стојановић 6 (Хаскић), Бондаренко 6, Чумић 6,5, Томић 6,5, Батровић 6,5 (Кнежевић), Михајловић 6 (Ђилас).

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести