Суперлига: Шампион евроголовима згромио ,,змајеве“

Фудбалери Црвене звезде преболели су eлиминацију из квалификација за Лигу шампиона и убедљиво саваладали Вождовац. Београђани су били знатно бољи и заслужено остварили осму победу у првенству.
pavkov, fk cz
Фото: FK Crvena zvezda

Од старта је чета Дејана Станковића кренула офанзивно и одмах имала шансу преко Гајића који је шутирао преко гола. Одлично су комбиновали црвено-бели, налазили шупљине у одбрани ,,змајева“ и из другог плана улазили у прилику. Припретио је и Катаи, али и он је непрецизан. Имао је и Вождовац своје адуте, Милосављевић је шутирао из добре позиције, али преко гола. Оно што је сигурно обрадовало све у Црвеној звезди је да је Фалћинели постигао гол и најавио боље дане. Одлично је реаговао на центаршут Родића и савладао Прековића. Убрзо је и Гаврић био прецизан, идеално шутнувши искоса, са двадесетак метара. Рапсодија Црвене звезде је настављена када је Фалћинели постигао свој други гол, на одличан центаршут из корнера Канге. Италијански интернационалац показао је да очигледно има квалитет за нашу лигу.

У другом полувремену ,,змајеви“ су покушавали да се надигравају, али нису имали пуно простора. Притискали су задњу линију црвено-белих, без конкретног резултата. Напротив, примили су и четврти гол, а стрелац је Николић, фантастичним шутем са ивице шеснаестерца. Невероватно какве голови су погађали момци Дејана Станковића, лепотицу је постигао и Мирко Иванић дао свој допринос погоцима за шпице. Меч је потом ушао у миран ритан, Црвена звезда је рутински чувала убедљиво вођство.

Коначан резултата поставио је Павков.

Црвена звездаВождовац 6:0 (3:0)

БЕОГРАД: Стадион Црвене звезде, без гледалаца: Судија: Стојановић. Стрелци: Фалћинели у 17. и 40  Гаврић у 20, Николић у 55, Иванић у 57. и Павков у 90. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гајић 7, Дегенек 7, Панков 7, Родић 7 (Ераковић), Николић 7, Петровић 7, Катаи 6,5 (Иванић 7), Канга 7, Гаврић 7,5 (Радуловић), Фалћинели 8 (Павков 7).

ВОЖДОВАЦ: Прековић 6 , Станковић 6, Миловић 6, Гајић 6, Живковић 6, Путничанин 6, Ајдиновић 6, Цветићанин 6 (Стојсављевић 6), Милосављевић 6 (Јаковљевић), Стојчев 6, Вујновић 6 (Мијаиловић).

И. Лазаревић  

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести