У ДЕРБИЈУ 30. КОЛА У НЕДЕЉУ ИГРАЈУ ВОЈВОДИНА И ТСЦ:  За престиж, против традиције

У недељу је у Новом Саду истински спортски празник: на „Карађорђу“ се састају Војводина и ТСЦ, два најквалитетнија фудбалска колектива у Покрајини.
1
Фото: Андрија Радуловић враћа се у састав Војводине, фото: ФК Војводина

Реч је о последњем колу основног дела суперлигашке трке. Оба тима су у завидној такмичарској форми, на путу који води ка европским квалификацијама. Податак вредан куриозитета јесте да су и Војводина и ТСЦ у међусобним сусретима боље резултате постизали на гостовањима. Тренер Војводине Божидар Бандовић, међутим, остао је доследан ставу да традицију поштује, али јој се не клања, тако да није поклањао пажњу статистици, нити чињеници да Војводина никада није победила тим из Бачке Тополе у Новом Саду.

-Најпре бих мојим играчима да честитам на победи против Чукаричког у Београду и пласману у полуфинале Купа Србије – на фону успеха у четвртфиналу Купа, започео је монолог Бандовић. – Сада нас очекује тешка првенствена утакмица против изузетно организованог клуба, чији тренер три године води такмичарску екипу, коју одликује комбинаторика, нападање простора и задње линије. Променама стране, агресивношћу и синхронизованим пресингом, остварују завидан резултатски низ за висок пласман. Препознатљив је потпис тренера Лазетића у квалитету добре и опасне екипе. Ми ћемо спремно, као и увек, да дочекамо утакмицу, да дамо све од себе и да победимо.


Бандовић дао крв

Руководство ФК Војводина позвало је чланове и симпатизере клуба да се укључе у акцију добровољног давања крви Завода за трансфузију Нови Сад. Међу првима који су се на позив одазвали био је и шеф стручног штаба Војводине Божидар Бандовић. Свим навијачима, добровољним даваоцима, Војводина је поклонила улазницу на источну трибину за недељни дерби.


У саставу Војводине изостаће повређени Бјековић и Георбелидзе, као и пожутели Црномарковић. Бандовић је најавио да ће највероватније моћи да рачуна на Ђорђевића, као у извесном интервалу и на Радуловића, који је добро одговорио на изазове тренинга у петак.

- И до сада смо имали играче који су били у другом плану, а када су добили шансу, одиграли су на нивоу – подсетио је Бандовић. - Играли смо и без Алексе, играли смо и без Радула, играћемо и без Црнога... Ништа се неће мењати, јер ми никада нисмо зависили, нити би требало да зависимо од једног играча. Сви су на окупу и сви су у сваком моменту спремни да на указано поверење максимално одговоре.

Војводина је јесенас у Бачкој Тополи победила са 2:1. Оба гола постигао је Радуловић. Почетак дербија 30. кола у Новом Саду заказан је за 16.30 часова. Пренос је на каналу Арена спорт 3.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести