УЗБУДЉИВ СЕВЕРНО ВОЈВОЂАНСКИ ФУДБАЛСКИ ДЕРБИ: Тополчани бољи за класу

Северно војвођнски фудбалски дерби сасвим заслужено припао је Тополчанима.
1
Фото:  Јовановић поред Станојева главом туче према голу Суботичана, фото: ТСЦ

Гости су у већем делу сусрета били бољи, имали више од игре и постигли четири гола. Суботичани су разочарали нарочито у првом делу меча, када ни једном нису угрозили гол Илића.  Од првог минута фудбалери ТСЦ –а су имали инцијативу и после само 18. минута успели су да поведу. Суботичани су на тридесетк метара од свог гола оставили Радина самог, искусни фудбалер је лепо препознао прилику, ушао је у шеснаесетерац и онда неометан, левом, слабијом ногом, са петнаестак метара, уз помоћ стативе погодио супротан угао.

 Само десетак минута касније опет је Радин био у центру пажње, издржао је дуел са Мијићем, упослио Пантовића, који је заврнуо лопту на переац, где је најприсебнији био хитроноди Ћирковић и убацио у мрежу.

 Пред крај првог дела Тополчани су могли и до трећег поготка, после слободног ударца, Стојић је главом „спустио“ лопту праву на ногу Јовановића, али нападач ТСЦ –а није добро захватио лопту и са два метра пребацио је гол.  

   На почертку другог дела тренер Суботичана је у ватру убацио четири нова играча и успео донекле да продрма тим, међутим у 54. минуту Тополчани су постигли нови погодак. Јовановић је на ивици шеснаестерца прихавтио лопоту и онда из окрета погодио десни горњи угао.

 Само четири минута касније Спартак је смањио резултат. Радин је скривио слободан ударац, а Мијић је са 18 метара поред живог зида погодио леви доњи угао. Суботичани се нису предавали и после продора Станојева, Убипарип је у 65. минуту  сјајним волејем погодио први угао и унео неизвесност.    

Међутим, после искључења Мартиновића (други жути картон), врло брзо Ћирковић се поново уписао у листу стрелаца и практично решио меч.

Спартак – ТСЦ 2:4 (0:2)

 СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 1.000, судија: Д. Николић (Ловћенац), стрелци: Мијић у 58.и Убипарип у 65. за Спартак, а Радин у 18. и Ћирковић у 28. и 72. и Јовановић у 54. минуту, Жути картони: Мартиновић, Пријовић, Керкез (Спартак), а Радин (ТСЦ). Црвени картон: Мартиновић (Спартак).  

СПАРТАК: Манојловић 6, Керкез 5(Ђурасовић 5,5), Мартиновић 5, Богичевић 5,5, Мијаиловић 6, Лукић 5,5, Тодорски 5(Станојев 6,5), Пријовић 5, Мијић 6(Дундјерски 5,5), Томовић 5 (Бабић 6), Мудрински 5 (Убипарип 6,5).

 ТСЦ: Илић 6, Антонић 6(Пејић), Стојић 7, Крстић 6, Петровић 6.5 (Влалукин), Вулић 6,5, Радин 7,5 (Кувељић), Милосављевић 7(Шош), Ћирковић 7,5, Пантовић 6,5 (Ракоњац), Јовановић 7.

Г. Ковач

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1153
Најновије вести