Узбудљива и ефикасна утакмица у Инђији

Инђија - Спартак ЖК 3:4 (3:3)
fudbal
Фото: pixabay.com

Већ у 12. минуту акцију домаће екипе одлично је испратио Обрадовић. Утрчао је у празан простор и стигао до лопте пре голмана Дујмовића, а онда сјаним лоб ударцем затресао гостујућу мрежу, за вођство домаћина од 1:0. Још се страсти нису стишале, а Суботичани су напали по левој страни. Лопта је набачена на пеналтик, где је пао један од нападача Спартака, што је било довољно да судија Симовић покаже на пенал. Најстрожу казну извео је Савковић и преварио голмана Новаковића, за изједначење резултта на 1:1

Наставили су ученици тренера Буача с атацима и у 19. минуту најбољи појединац сусрета Лазар Туфегџић сачекао је центрирану лопту на другој стативи и, ударцем по земљи, савладао по други пут чувара мреже Сремаца. Сада домаћин није дозволио ривалу да се дуже радује, јер је већ у 21. минуту на 17 метара од гола голмана Дујмовића био оборен Радин. Лопту је наместио Бастајић и одмереним шутем преко живог зида погодио горњи леви угао гола Спартака, изједначујући резултат на 2:2.

У 30. минуту неспретно је на лопту стартовао Јапанац Шимура. Она је, ношена ефеом и јаким ветром, стигла до усамљеног Нешковића, који у дуелу с Дујмовићем излашао као победник, постигавши трећи гол за свој тим и ново вођство Инђије од 3:2. Ривали као да нису желели да допусте ни тренутак радости другој страни, па је у 32. минуту лопта дошла до Суботичанина Туфегџића, који је поново поравнао скор, постигавши свој други гол.

Ако је прво полувреме обиловало головима и резултатским променама, тако је наставак протекао у игри између два шеснаестерца. Практично ништа битно није се догодило све до 85. минута, када је Туфегџић примио лопту на врху шеснаестерца Инђије. Стекао се утисак да је покретом тела покушао да је изнесе из казненог простора, а на њега је неспретно стартовао Обрадовић, саплео га и поново је Симовић показао на белу тачку.  Лопту је на 11 метара наместио Денковић, његов шут је Новаковић одбранио и кратко одбио лопту, на коју је натрчао резервиста Срећковић и поставио коначни резултат 3:4.       

ИНЂИЈА: Градски стадион, без гледалаца, судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Обрадовић у 12, Бастајић у 22. и Нешковић у 29. за Инђију, а Савковић (из пенала) у 15, Туфегџић у 20. и 32. и Срећковић у 87. минуту за Спартак ЖК. Жути картони: Нешковић, Обрадовић, Радин и тренер Челар (Инђија), а Текијашки, Марчић и Дујмовић (Спартак ЖК).

ИНЂИЈА: Новаковић 6,5, Цуцин 6, Михајлов 6, Бастајић 7, Радин 7, Алексић 6,5 (Илић), Крнета 6, Обрадовић 6,5, Протић 6,5 (Илић -), Ђорђевић 6 (Јовановић -), Нешковић 7.

СПАРТАК ЖК: Дујмовић 6, Шимура 6 (Јочић -), Иванчевић 6, Текијашки 6, Видаковић 6,5, Денковић 7 (Бјеловић -), Савковић 7 (Срећковић 6,5), Туфегџић 8, Марчић 6, Видовић 6, Ђурасовић 6 (Баић -)

М. Субашић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести