ВОЈВОДИНА РЕКОРДНОМ ГОЛЕАДОМ ДО ЧЕТВРТОГ ТРИЈУМФА У НИЗУ: Још корак до европске визе

Рекордним, четвртим тријумфом у низу, Војводина је против Радника у Сурдулици (4:0) први пут у овом првенству испред своје гол разлике поставила позитиван предзнак. И утисак о игри и низ резултата за респект у минулим утакмицама основ су веровању да Новосађани имају спремне одговоре и за предстојећи двомеч са Чукаричким у размаку од осам дана: у првенству и у Купу Србије, оба на Вошином европском путу..
ФК Војводина
Фото: ФК Војводина

Сва три ударца у оквир противничког гола у првом полувремену Новосађани су материјализовали и тако одмор дочекали са завидним капиталом, који је наговештавао и четврти узастопни тријумф овог пролећа. Истина, Радник јесте кренуо офанзивно и самоуверено, имао је посед у првој декади меча, али је резултатску предност у корист гостију у шестом минуту успоставио Петровић врло лепим голом са 25 метара.

Гол постигнут на време, резултатска предност, али и начин на који је Петровић савладао Ранђеловића, све то је покренуло композицију у пола белом, пола у црвеном да убаце погон на јошјачи пренос. После пола сата игре уследила је и најлепша акција у првом делу: Вукановић и Зади Сери су копирали акцију са тренинга по левој страни, коју је ефектно завршио Ивановић за дуплиртање предности. Асистент код тог поготка, Вукановић је био стрелац трећег гола у 39. минуту, након центаршута Савићевића.

После два минута игре у другом делу Ранђеловић је имао прву успешну интервенцију, одбранио је Зукићев шут, којим је Војводина наговестила наставак у стилу који је и наметнула у првом полувремену. Потврдио је то Ивановић после једног сата игре када је са 15 метара искоса с леве стране прецизним ударцем други пут савладао Ранђеловића. До краја утакмице једино је било актуелно питање којом разликом ће Војводина да постигне своју 12. првенствену победу у сезони. За убедљивији тријумф шансе су пропустили Кембел у 63. и у 78. минуту, а Николићев покушај у 70 минуту зауставила је статива. Л.Бакмаз


Радник – Војводина 0:4(0:3)

СУРДУЛИЦА: Стадион Радника, гледалаца 700, судија Милан Стефановић (Београд), стрелци: Петровић у 6. Ивановић у 30. и у 60. Вукановић у 39. минуту, жути картони: Кадијевић (Радник), Зади Сери (Војводина).

РАДНИК: Ранђеловић 5, Гашић 5,5, Кадијевић5 (Шовшић), Јовић 5,5, Милићевић 5,5, Орешчанин 6, Рустемовић 5,5 (Анђелковић 6), Хајдаревић 5,5, Врањанин 6, Дуроњић 5 (Зајмовић), Чумић6 (Богдановић) .

ВОЈВОДИНА: Царевић -, Бјековић 6,5 (Лазаревић), Кораћ 6,5, Црномарковић 6,5, Ђорђевић 6,5, Петровић 7,5, Зукић 6,5 (Матеус), Савићевић 6,5 (Јовановић), Ивановић 8, Зади Сери6,5 (Николић), Вукановић7 (Кембел).


 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести