ВОЈВОДИНА ВЕЧЕРАС НА КАРАЂОРЂУ ДОЧЕКУЈЕ ЧУКАРИЧКИ:  Сусрет европског осмеха

Свака утакмица је једнако важна, у свакој су три бода у игри, ни више ни мање.
1
Фото: Вошин нападач Михаило Ивановић, фото: ФК Војводина

Постоје, ипак, изузеци који потврђују правило. Као вечерашњи сусрет Војводине и Чукаричког, на пример. Ко победи, за корак је ближи европским изазовима. Вошин нападач Михаило Ивановић уверен је да Новосађани могу и до пете победе у низу.

– Убедљива победа у Сурдулици резултат је доброг и посвећеног рада – цени двоструки стрелац у победи од 4:0 против Радника. – Шеф је веровао у нас играче, ми смо веровали њему и у таквој атмосфери међусобног поверења и поштовања резултат је морао да дође.    


Милинковић рекордер

Војводина је четири пута у историји постизала по пет узастопних победа у првенству: 1994/95, тренер Милорад Косановић, 95/96. Ђоко Хаџијевски, 06/07. Милован Рајевац, 14/15. Зоран Марић. Рекордан низ од осам победа са екипом је остварио Зоран Милинковић у сезони 2010/11. У низу од 13 утакмица тим је тада постигао 12 победа, уз један реми.


Присетио се Ивановић шанси које је пропустио у минулим утакмицама.

–Промашивао сам, можда и више него што бих смео у позицији када сам конкурисао за место у саставу – сагласан је млади голгетер. – Шеф је имао разумевања и, упркос промашајима, саветовао ми је да још више шутирам, из свих позиција. Ући ће једна, говорио је... Ето, ушле су сада две и због тога сам пресрећан и шефу захвалан на стрпљењу и на поверењу.

Из утакмице у утакмицу Војводина делује све моћније и за сваки наредни изазов знатно спремније.

–Самопоуздање смо подигли на ниво победничког расположења. Пуно то значи за екипу. Колико је погубно било одсуство вере у себе и у своје могућности видели смо јесенас. Сада нам четири победе у низу дају реалан основ за оптимистичку најаву финиша сезоне, нарочито за двомеч са Чукаричким, најпре у првенству, потом и у четвртфиналу Купа. Уз подршку навијача са трибина, убеђен сам да можемо успешно да одговоримо изазовима на оба фронта.

Данашња Вошина утакмица са Чукаричким на Карађорђу почиње у 18.30 часова. Пренос је на каналу Арена 1 премиум.      

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести