ЗАНИМЉИВ СУСРЕТ И ОЧЕКИВАН ИСХОД У НОВОМ ПАЗАРУ: По такту Гелора Канге

И поред велике жеље да изненаде актуелног првака и тиме потврде да су међу најозбиљнијим кандидатима за излазак у Европу, Новопазарци, без повређеног капитена Адема Љајића, нису у науму успели. Црвена звезда је остварила нову, убедљиву победу и наставила трку за нову титулу.
ФК Црвена звезда
Фото: ФК Црвена звезда

Први су запретили домаћи фудбалери, који су, у 2. минуту, имали лепу прилику преко Николе Караклајића, али је његов ударац завршио поред стативе. Актуелни првак је убрзо преузео иницијативу, а, као њен резултат, стигао је у 9. минуту погодак Драговића, који је искористио добар центаршут Канге и главом сместио лопту иза леђа голмана Мирковића.

После гужве у казненом простору Новог Пазара у 36. минуту, Момчиловић и Ђига били су у дуелу, после којег је штопер Београђана пао, а судија Николић показао на белу тачку. Гелор Канга је био сигуран реализатор најстроже казне и повисио резултат на 2:0 за црвено-беле.

Фото: ФК Црвена звезда

Кренуо је Нови Пазар много офанзивније у наставку, први ударац у оквир гола био је дело Јужнокорејца Ђоа, али је Глазер добро интервенисао. У 60. минуту у прилици је био и Сејдуба Сума, чији ударац је изблокирао Драговић. Тек у 75. минуту имали су шансу Београђани, али је ударац Канге с 30 метара отишао замало поред гола.  

 Трећи гол за црвено-беле постигао је Шериг Ендиаје, који је искористио добро набачену лопту Хванга из корнера и потврдио победу гостију.

А. Предојевић


Нови Пазар – Црвена звезда 0:3 (0:2)

НОВИ ПАЗАР: Градски стадион, играно без присуства публике, судија: Николић (Ловћенац). Стрелци: Драговић у 9, Канга у 40. (из пенала) и Ендиаје у 81. минуту. Жути картони: Сума, Анан (Нови Пазар), Ђига, Канга (Ц. звезда).

НОВИ ПАЗАР: Мирковић 6, Бојат 6, Аземовић 6, Фајед 6, Анан 6,5, Исламовић 5,5 (Кнежевић 6), Момчиловић 6 (Петковић -), Адешина 6,5 (Ђо 6,5), Обрадовић 5,5, Сума 6 (Опара -), Караклајић 6,5 (Срећковић 5,5).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7, Мијаиловић 7, Ђига 7, Драговић 7,5, Спајић 7, Канга 8 (Шљивић -), Хванг 7,5, Букари 6,5 (Лучић 6,5), Иванић 6,5 (Родић 6,5), Олајинка 6,5 (Кнежевић -), Сремчевић 7 (Ендиаје 7).


 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести