ЗБОГ ТУЧЕ НАВИЈАЧА УОЧИ ВЕЛИКОГ ДЕРБИЈА Одређено задржавање 46 делија и гробара, 15 осуђено (ВИДЕО)

БЕОГРАД: По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање у трајању од 48 сати за 46 особа које су учествовале у тучи навијача фудбалских клубова "Црвена Звезда" и "Партизан" код Вуковог споменика у Београду,  од којих је њих 15 осуђено на казне.
b
Фото: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Дежурни јавни тужилац проценио је да у њиховом случају постоји основ сумње да су учинила кривично дело Насилничко понашање из члана 344 Кривичног законика.

Како је саопштено из тог тужилаштва, након саслушања је закључен споразум о признању кривичног дела  са осумњиченим М.О. (21), М.З. (30), А.К. (36), Б.Л. (24), А.Р. (31), В.Т. (22), Л.В. (23), Д.И. (21), Ф.С.(22), В.Б. (27), Л.О. (24), који су добили условну осуду са утврђеном казном затвора у трајању од шест месеци.

Казна неће бити извршена уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дело.

Исто важи и за осумњиченог Ш.М. (29), који је условно осуђен на казну затвора у трајању од осам месеци.

 

М.М. (25) осуђен је на казну затвора у трајању од осам месеци, а М.Н. (28) на казну затвора у трајању од једне године, које ће бити извршене у просторијама у којима осуђени станује.

Према осумњиченом П.И.(23) због извршења кривичног дела насилничко понашање, поднет је предлог за одређивање притвора имајући у виду да постоје околности које указују да ће осумњичени боравком на слободи утицати на сведоке и друге учеснике догађаја који још нису откривени и који су саизвршиоци наведеног кривичног дела као, као и околности које указују да ће осумњичени у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Осталим осумњиченима након саслушања је укинуто задржавање и они ће бити даље процесуирани у редовном поступку.

Подсећамо, било је свега у 173. вечитом дербију... Два пута је водио Партизан, а онда је Звезда, у дебелој надокнади, успела да потпуно преокрене резултат и, чини се, дефинитивно потврди нову титулу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести