Зрењанинац Игор Башић са Мачвом на припремама у Италији

Од септембра прошле године у редовима шабачког прволигаша Мачве налази се и Зрењанинац Игор Башић.
ФК Мачва/ Игор Башић одлично се снашао у Шапцу
Фото: ФК Мачва/ Игор Башић одлично се снашао у Шапцу

Високи двадесетшестогодишњи штопер тренутно са саиграчима борави у италијанској регији Удине, где се припрема за наставак првенства у Првој лиги Србије.

– Налазимо се на припремама у Лињану, месту које се налази на пола пута између Венеције и Трста. Дани овде пролазе уз тренинге и пријатељске утакмице које имамо. Ујутру идемо на доручак, па на тренинг, а после ручка нас чека још један тренинг и затим вечера. Доста напорно радимо, дан заиста брзо прође – поручује из Италије за “Дневник” Игор Башић.

Слободно време Башић и саиграчи углавном користе за одмар јер им је, како каже, он најпотребнији.

– Мало обилазимо и друге градове, који се налазе у околини. Такође, одиграмо Сони плејстејшн и кафенишемо. Углавном су све то класичне активности током припрема – открива Башић.

Бивши играч подгоричке Будућности, који је по повратку у Србију заиграо за Златибор, а затим се преселио у Шабац, напомиње да до краја такмичарске сезоне дефинитивно остаје у Мачви.

– Лепо ми је у новом клубу. Сви су ме одлично прихватили и за сада не размишљам о промени средине – додаје Башић.

После 19 одиграних кола, Шапчани се налазе на 11. месту на табели, са 22 освојена бода и скором од пет победа, седам пораза и исто толико ремија.

– Доста бодова смо изгубили на неке наше, могу слободно рећи, глупости, иако смо поприлично добро играли. Мислим да смо у првом делу сезоне заслужили више бодова. У сваком случају, имамо добру екипу и очекујем да уђемо у плеј оф – закључио је Игор Башић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести