Фудбалери Севиље поново освојили Лигу Европе

Фудбалери Севиље одбранили су трофеј Лиге Европе, пошто су вечерас у Варшави победили украјински Дњепар са 3:2 (2:2).Јунак веома занимљиве утакмице на Нациолналном стадиону у Варшави био је

 двоструки стрелац Карлос Бака у 31. и 73. минуту, погодак је дао и његов саиграч Грегож Криховијак у 28, док су голове за Дњепар постигли Никола Калинић у 7. и Руслан Ротан у 44.Севиља је на тај начин постала најуспешнији тим у другом по реду европском такмичењу јер је по четврти пут приграбила трофеј, све у последњих девет година (2006, 2007, 2014, 2015).

Дњепар се показао као незгодан и чврст противник, али је шпански тим још једном потврдио да му лежи Лига Европе.Украјинци су дошли у вођство већ на старту меча када је Калинић добио ваздушни дуел са одбраном Севиље, Бразилац Матеус је центрирао, а хрватски наопадач неометан са пет метара главом донео предност.

Славље фудбалера Дњепра се још није смирило, а Севиља је у року од само три минута преокренула резултат. Прво је    после корнера и гузве у казненом простору Дњепра Криховјак изједначио, а у следећем нападу Бака је после одличног паса Рејеса умакао одбрани и лако заобишао голмана Бојка.Упорни украјински тим није се предао, па је Ротан погодио гол одличним ударцем из слободњака за 2:2.

У другом полувремену није виђено превише лепог фудбала, а преломни тренутак десио се у 73. минуту када је Бака поново побегао одбрани Дњепра и новим поготком тиму донео велико славље.Екипа Унаија Емерија ће наредне сезоне играти у Лиги шампиона, што је изборила као победник Лиге Европе.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести