Гаћиновић: Прави испит против Звезде

Стицајем околности,фудбалери Војводине одиграли су првенствени сусрет с Младости из Лучана (2:1) с вероватно најмлађим тимом у историји клуба.Забележили су победу и задржали корак

 с најбољим екипама Србије у трци за врх табеле. Уз то, тријумф им је сигурно улио додатну дозу самопоуздања, толико неопходног када је трка у првенству у питању.И као капитен, још више као све озбиљнији лидер тима, посебан печат у победи оставио је Мијат Гаћиновић. Овај 20-годишњи момак постигао је први гол и био асистент Мирку Иванићу приликом постизања одлучујућег поготка.

- Иза нас је остала јако важна победа до које смо стигли потпуно заслужено и то ме испуњава задовољством - рекао је Гаћиновић. - Држали смо лопту у својим ногама и диктирали ритам, док су се гости определили за контранападе у којима су били доста опасни. Пуно ми значи то што сам постигао гол, у настојањима да што пре уђем у жељену форму и у наставку првенства пружам још боље игре.

Код водећег гола, Луковић се најпре изборио за већ изгубљену лопту, упослио Ћурка, а млади нападач вас је послужио као на тацни?- Заиста сам добио одличну лопту од Ћурка и није ми било тешко да матирам Крзнарића. Драго ми је што овај момак игра све боље и све озбиљније се намеће шефу да постане стандардни шпиц.Код другог поготка Војводине управо ви сте асистирали Иванићу?- Искрено, желео сам да центрирам иза одбрамбених фудбалера екипе из Лучана. Лопта се одбила од Иванића који је одлично реаговао и постигао други гол за нас.

Генерација младића рођених 1995. године и касније све више добија шансу на прволигашкој позорници, а ви сте били на челу готово невероватно младог састава Војводине?- Драго ми је због чињенице да се српски клубови све више ослањају на фудбалере поникле у сопственој школи. Дугорочно то ће донети побољшање квалитета, у то сам сигуран.

Да ли пратите игре саиграча из репрезентације Србије до 20 година, пред којом је наступ на Светском првенству на Новом Зеланду, у мају ове године?
- И пратим како играју и редовно се с већим бројем њих чујем телефоном. Видим да се сви они, баш као и ја и моји саиграчи из Војводине, труде да што чешће буду у постави и играју у континуитету. Пред нама је фантастичан турнир на Новом Зеланду и добро ће бити ако на њега стигнемо максимално припремљени, јер квалитет за високи домет већ имамо

Пред фудбалерима Војводине у наредном, 18. колу, налази се гостовање на стадиону “Рајко Митић” у Београду и дуел с Црвеном звездом.- Биће то прави испит за нас и унапред му се радујем. Видећемо колике су нам моћи и да ли можемо да остваримо жељени резултат- рекао је Гаћиновић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести