Гаћиновић: У Србији причају о финалу, али нећемо еуфорију

Омладински репрезентативац Србије Мијат Гаћиновић рекао је данас да би био пресрећан када би после европске освојио и светску титулу,

али да је главни циљ екипе пласман у осмину финала Светског првенства на Новом Зеланду. Гаћиновић је био најмлађи члан тима који је 2013. године освојио Европско првенство у Литванији, а сада верује да Србија може да понови успех.

"Морамо да будемо веома опрезни и да не упаднемо у еуфорију, која никако није добра. Наш првенствени циљ је да прођемо групу, која је изузетно тешка, можда и најтежа на првенству. Доста људи у Србији прича о финалу, титули, али ја добро знам колико је то тешко јер сам био део екипе која је освојила злато у Литванији. Ова генерација има квалитет за највећа дела, али биће нам потребно много среће, концентрације, одлучиваће детаљи", рекао је Гаћиновић за сајт ФСС.

Капитен Војводине поручио да не жели еуфорију јер је пут од пехара веома дугачак.

"За ово се живи и игра фудбал. Првенство света је непоновљив доживљај, а мислим да нико не би био срећнији од мене када бисмо поново донели трофеј у Србију".

Према његовим речима садашња генерација омладинаца Србије је привилегована јер ће први пут представљати земљу на Светском првенству.

"Свако такмичење је прича за себе, али сан сваког фудбалера и оног ко се бави спортом је да буде учесник СП. Ово је највећи догађај за нашу генерацију, поносни смо и привилеговани што смо на Новом Зеланду и што смо прва генерација која представља Србију", навео је нападач "орлића".

Он истиче да је задовољан игром и победом у генералној проби против репрезентације САД са 1:0.

"Била је то права провера, баш каква нам је требала уочи почетка такмичења. Показали смо да нам форма иде узлазном путањом, а имамо довољно времена да све доведемо на идеалан ниво до утакмице са Уругвајем", закључио је Гаћиновић.

Омладинци Србије до 20 година шампионат света отварају дуелом против Уругваја у недељу од 6 сати по српском времену.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести