Исписали странице историје

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан са 81:73 у четвртом мечу у Пиониру, стигла до 3:1 у серији и пласирала се у финале АБА лиге и Евролигу.

- Сазнао сам  уочи четвртог меча да Звезда 21 годину у плеј-оф серији није добила Партизан.Било је време да се нешто промени. Јако ми је драго што сам са овом екипом успео да испишем нову страницу историје Звезде - казао је сјајни бек Стефан Јовић.

Он је истакао да је атмосфера у Пиониру на утакмицама у којима је Партизан био домаћин била сјајна.- Али, публика не може да игра уместо играча Партизана, тако да смо знали да ако играмо као целе сезоне и ако играмо агресивно да имамо шта да тражимо у оба меча. Срећа наша па смо решили серију пред њиховим навијачима – задовољан је  Јовић.

Центар Звезде Бобан Марјановић би волео да се у финалу састану са Цедевитом.- Било је тешко играти против доброг Партизана. Лако нас је оптуживати, али на терену је тешко. И ми и они смо одиграли сјајан меч. Све је прошло сјајно, сви су били фер и коректни. Извукли смо последњи атом снаге и супер је што смо победили. Следи финале, чекамо противника. Ја бих више волео Цедевиту за ривала него Будућност-  казао је Марјановић.

 

ПРЕДСЕДНИК ПАРТИЗАНА ПРЕДРАГ ДАНИЛОВИЋЧЕСТИТАО ЗВЕЗДИ НА УСПЕХУ
Тако то раде великани

У тренутку када је око њега све прштало због сукоба Вујошевића и, према Вујошевићевим речима вође навијача Звезде, председник Партизана Предраг Даниловић показао је величину.

Није свака вест о односима црно и црвено-белих по природи лоша. А, било их је... Од ниских увреда са трибина, гађања тврдим предметима, двосмислених изјава на конференцијама за штампу, до избацивања их хале и, на крају, физичког обрачуна између тренера црно-белих Душка Вујошевића и човека за којег Вујошевић тврди да је вођа навијача Звезде. Али... Има и светлих примера, попут кошаркаша два клуба, пре свих Николе Калинића и Луке Митровића, који после 4. утакмице нису побегли засути упаљачима и новчићима (незванично, једно “унуче” вињака погодило је Небојшу Илића у главу и направило му расекотину), већ су пришли утученим црно-белима и пружили им руку.

И добили руку с друге стране... Борба је била оштра, било је ту и тамо и неспортских потеза, али су играчи показали да је на крају то све спорт и да тако треба да буде.Како треба да буде показао је и председник КК Партизан Предраг Даниловић. Док је још трајао метеж после раздвајања Вујошевића и наводно вође Звездиних навијача, у простору испред свлачионица зачуло се:”Дејане... Дејане...”

Дејан Радоњић се тада окренуо и видео да га зове први човек црно-белих. Даниловић му је пришао, пружио руку, изљубио три пута, честитао и пожелео срећу.-Свака част, Дејо - рекао је, а потом урадио исто и када се срео са Бобаном Марјановићем.После свих суморних вести, можемо само да кажемо: Браво, тако треба!

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести