ЈАНКО ТУМБАСЕВИЋ: Имамо тим с великим потенцијалом

БЕЛЕК: Како је само варљива граница, можда је боље рећи – нит, која у фудбалу дели играча од статуса носиоца игре од оног који је вишак у некој екипи.

(Од нашег специјалног извештача)

У то је најбоље могао да се увери Јанко Тумбасевић, 30-годишњи играч Војводине, који је био на ивици тога да испадне из црвено-беле екипе пред почетак првенства, а сада се новосадски састав готово не може ни замислити без њега. Иако је међу најискуснијим првотимцима, на припремама у Белеку.

Тумбасевић одлично тренира и, ако је судити по првој утакмици с Погоном из Шћећина (3:0), један је од стубова на које се ослањају и тим и тренер Зоран Марић.
- Од самог почетка припрема једна од наших битних карактеристика је да веома добро радимо – категоричан је био Тумбасевић. – Имамо доста младу екипу, али и играче с пуно потенцијала, а краси нас одлична атмосфера и то нам умногоме олакшава напоре с којима се свакодневно суочавамо. Убеђен сам да можемо да направимо добру екипу за наставак сезоне, упркос одласцима битних играча, што су за нас били Лазар Веселиновић и Марко Полетановић. Млади брзо долазе и попуњавају празнине и зато сам оптимиста пред почетак пролећне полусезоне.

Војводина је против Пољака пружила помало и изненађујуће добру партију?
- Чињеница је да смо одиграли добру утакмицу и остварили убедљиву победу од 3:0. Уз то, урадили смо оно што планирали и што је од нас захтевао стручни штаб, на челу са шефом Зораном Марићем. Иако није био у првом плану, остварили смо и веома добар резултат и све то ће нас мотивисати да наставимо у истом стилу и очекујем да ће ова екипа даље напредовати.

Млади играчи се све озбиљније намећу?
-  Младићи поникли у нашој омладинској школи, али и играчи који су стигли ове зиме, пружају нови квалитет у раду и максимално се труде. Схватили су, а то је за њих добро, да су део великог и озбиљног клуба, па ћемо, уз наставак истог стила рада, моћи на пролеће да испунимо очекивања која од нас имају навијачи Војводине.

Могу ли, ипак, младићи да замене дојучерашње носиоце игре?
- Чињеница је да су нас напустили играчи који су имали значајну улогу у нашој игри. Празнина коју су за собом оставили је велика и тешко је попунити, али све више сам сигуран да имамо квалитет међу младима. Уз велики рад и одрицање, могу веома брзо да достигну ниво који им је потребан да би постали стандардни првотимци, али и да би израсли у праве ослонце екипе.

Какве су амбиције клуба у пролећном делу првенства?
- Пре свега, морамо да се потрудимо да останемо у трци за сам врх табеле. У овом тренутку тешко је бити прецизан и рећи колико можемо, али, у зависности од тога како се првенство буде отворило и развијало, убеђен сам да ништа није немогуће и да ћемо доћи у прилику да нападнемо Звезду на другом месту, а онда, ко зна, можда и лидера, екипу Партизана. Ипак, до тада има још доста времена, сада се налазимо у јеку припрема и најважније је да урадимо све како бисмо у топ форми дочекали наставак првенства – додао је Јанко Тумбасевић.

А. Предојевић
 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести