Југовић-Војводина: Шампиону се не прети

Рукометаши Југовића; коло пре краја овогодишњег елитног такмичења, у оквиру мини лиге за првака дочекују новог - старог шампиона Србије, екипу Војводине.

Увек су утакмице две комшијске екипе привлачиле посебну пажњу, а да ли ће тако бити и овог пута, питали смо Југовићевог и бека јуниорске репрезентације Србије Немању Белоша.

- Чини ми се да први пут откако знам за дерби, не постоји онај позитиван набој и да се данима прича о тој утакмици. Једно од објашњења могло би да буде да смо сви помало уморни од дуге и исцрпљујуће сезоне. Три кола пре краја све недоумице су решене по питању шампиона. Војводина је одбранила титулу, ми смо премашили сва очекивања, ушли смо у плеј-оф и мало нам је недостајало да обезбедимо пласман у СЕХА лигу. У томе су нас спречиле повреде. И поред тога смо задовољни, близу смо да заиграмо у Челенy купу, који смо пре 14 година освојили - рекао је Белош.

То никако не значи, каже Немања, да ће Југовић на терен изаћи с белом заставом.
- Војводина је набоља екипа у Србији, то је и потврдила јер је на добром путу да такмичење зарши без пораза. Новосађани су и овог пута апсолутни фаворити, шампиону се не прети, али то никако не значи да ћемо изаћи да отаљамо утакмицу. Покушаћемо да одиграмо што боље, да се не брукамо на свом терену. Борићемо се колико је тренутно у нашој моћи, а биће то прилика и да видимо да ли смо напредовали у односу на прву утакмицу, када смо поражени у Новом Саду. Нама ће бити част и задовољство да играмо с једном тако квалитетном екипом, јер немамо тако често прилику да имамо ривала као што су црвено-бели. Верујем да ћемо, и поред тога што су повређени Милосављев, Шипка и Врговић, пронаћи снаге и ваљано се супротставити ривалу - уверен је Немања Белош.

Утакмица Југовић - Војводина игра се у 19 часова у каћком Храму.

Ј. Галић

Желимо све победе до краја

Никола Арсенић, средњи бек рукометаша Војводине и јуниорски и кадетски репрезентативац Србије, спреман је за вечерашњи окршај с Југовићем у Каћу, у 9. колу плеј – офа. Овај момак је одличан ученик четвртог разреда Гимназије „Јован Јовановић – Змај“ у Новом Саду, веома је успешан у спорту и жели да на оба поља буде још бољи. Амбиције, очигледно је, овом момку не недостају.

Много је Арсенић допринео да Воша, два кола пре краја првенства, освоји трећу узастопну титулу, а четврту укупно, иако је једно време био повређен. Уосталом, његовим венама тече рукометна крв, јер отац Горан је био репрезентативац, мајка Нена стајала је на голу, а старији брат Лука је, такође, голман.

- Већ смо постигли леп успех, јер у осам утакмица остварили смо исто толико победа – рекао је на почетку Никола. – Међутим, тиме се не задовољавамо. Желимо да у свих десет дуела тријумфујемо и, наравно, да и Куп завршимо онако како нам то и приличи. Заслужили смо трофеје, јер имали смо заиста паклену сезону и данас ћемо играти 63. утакмицу. Дакле, све те утакмице и тренинге морамо и на спортском пољу да наплатимо.

Верује наш саговорник да ће играти за јуниорску, или кадетску селекцију, на светским првенствма у Русији, однодно, у Бразилу.
- На струци је да о томе одлучи. Међутим, Стефан Ранисављевић и ја, без икакве препотенције, требали би да се нађемо на списку и бранимо боје наше земље – истакао је.

Вечерас Војводина иде у госте Југовићу. Подсетимо да је Николин отац Горан оставио дубок траг у том клубу, али да је сусрет ових двеју екипа увек дерби о коме се прича дуго и пре и после утакмица.

- У Каћу сам провео пет година, а рукомет сам почео да играм на бетону на Детелинари. Тренер ми је био Зоран Ранисављевић, одличан стручњак. То се не заборавља, јер први кораци увек остају у памћењу. Рукометна школа Југовића је, такође, изузетна. У Војводину сам дошао са 14 година. Наш вечерашњи ривал има младу екипу, жељну доказивања. Боре се момци и вечерас немају шта да изгубе, а сигурно ће ићи на победу. Веруем да ће и трибине бити испуњене до последњег места. Међутим, ми ћемо одговорити на шампионски начин, јер већ сам рекао да желимо да остваримо максималан број победа – искрено је рекао Никола Арсенић.

М. Павловић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести