Кајакаши се спремају за нова одличја

Српске кајакаше ове сезоне очекује учешће на три велика такмичења, Европско првенству у Рачицама, Европске игре у Бакуу, Светско првенство у Милану и Светски куп у Копенхагену.

Шампионат света је изборно такмичење за пласман на Олимпијске игре.Изазовна сезона захтева напорне и тешке припреме, па је један број репрезентативних кандидата базични део припрема одрадио у бугарском тренажном центру Белмекен.  Предвођени тренером Драганом Плавшићем, на припремама у Белмекену били су: Оливера и Николина Молдован, Владимир Торубаров, Симо Болтић, Марко Томићевић, Дејан Терзић, Кристијан Палфи, Ервин Холперт и Кристина Бедеч.

- У три наврата боравили смо у Бугарској, где смо имали одличне услове за рад. Поучени прошлогодишњим искуством, када смо имали најуспешнију сезону, репрезентативци су се ангажиовали и дали максимум - рекао је тренер Плавшић.

Постојеће посаде у двоседу Торубаров - Болтић, Холперт - Терзић и сестре Молдован, те у једноседу Томићевић и Николина Молдован за сада ће остати.По повратку из Бугарске репрезентативци се добили седам дана одмора, а 8. фебурара путују у Месалонги (Грчка) на завршни део припрема.
- Предстоји нам 37 дана припрема и верујем да ћемо бити спремни за такмичарске изазове - верује Плавшић.
Ј. Г.

Торубаров задовољан

Новосађанин Владимир Торубаров је задовољан радом у Бугарској. - Ова сезона биће напорна, сви желимо да дођемо до олимпијских квота, зато смо се максимално трудили да зимске припреме одрадимо ваљано. Надамо се најбољем и с нестрпљењем чекамо трке. Европско првенство је прилично рано, многи ће ући рано у форму, па ће бити и у предности. Мене и Болтића очекује и СП за млађе сениоре, док на светске купове вероватно нећемо ићи – рекао је Торубаров, који је прошле сезоне био трећи на СП са Марком Томићевићем на 1.000 метара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести