Као да немамо предност

Рукометаши Војводине надиграли су белоруски СКА Минск у првој утакмици трећег кола квалификација за пласман у Лигу Европе са 27:22. Црвено-бели су показали квалитет и упорност, што им је пред реванш

у Белорусији донело залиху од пет голова. Троструки европски првак и прошлогодишњи освајач Челенy купа представио се као чврста и борбена екипа, у чијим редовима су све сами репрезентативци Белорусије, што наговештава занимљиву утакмицу у Минску.

- Задовољан сам како смо одиграли на Сланој бари. Утакмица није изашла из зацртаних оквира, које смо током припрема и анализе ривала себи поставили. Гледао сам снимак утакмице и потврдио оно што сам рекао на конференцији за медије -  да никада нећемо знати која је била стварна разлика у првом мечу. Гости су били више него заштићени, тачније њихов стил игре. Сигурно да смо имали равноправнији третман код судија из Русије разлика би била много већа у нашу корист. Задовољан сам како смо одиграли у одбрани, јер управо је овај сегмент игре донео превагу, док смо у нападу били солидни, уз терет бројних техничких грешака - казао је  шеф стручног штаба Ђорђе Ћирковић.

Тренер с оптимизмом гледа на меч у Белорусији.
- У нашој игри има простора за напредак. Договорили смо се за први сусрет да покушамо са одређеним тактичким изненађењима, једно од њих је била и игра са два пивота, што Белорусима никако није одговарало. Свесно смо стварали вишак на једној страни да би на другој могли да одигравамо један на један и два на два, као и да индивидуалним акцијама Датукашвилија и Елезовића дођемо до голова. У и реваншу ћемо покушати да смиреном и дисциплинованом игром, као да крећемо од нуле, неутралишемо њихове ударне игле и да смањимо број техничких грешака.

Није толико битно да ли смо смо први меч добили са пет или седам разлике ако реванш изгубимо са осам. У првој утакмици циљ је био свести ривала добром одбраном на оптималну границу голова, а у другој утакмици кључ успеха биће напада .   Поучен ранијим искуствима, Ћирковић апострофирао је још једну битну ствар уочи реванша у Белорусији:

- Очекујем да ће у Минску бити домаћинско суђење, али ако будемо имали барем 60-40 одсто дељења правде у њихову корист, сигуран сам да ћемо остварити жељени циљ, пласман у Лигу Европе, и тиме направити историјски успех. Сви у клубу верују да смо боља екипа, наравно не потцењујемо ривала, као што је то био случај са представником из Пољске у другом колу квалификација. Не плашимо се атмосфере и ривала, само желимо коретно суђење и шансу да се и у других 60 минута надигравамо са противником – поручио је Ћирковић.

Утакмица  СКА Минск – Војводина игра се 29. новембра(субота) у Минску од 16 часова, а експедиција црвено-белих на пут креће дан раније.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести