АБА 2 лига: Еп­ски пре­о­крет сјај­не Вој­во­ди­не

БАЊАЛУКА: Тим ко­ји очај­но шу­ти­ра и до­зво­ли про­тив­ни­ку 21 поен ви­шка, за­слу­жу­је кри­ти­ку, али ако успе да се из такве си­ту­а­ци­је из­диг­не и по­бе­ди, за­слу­жу­је ди­вље­ње!
k
Фото: Miloš Isakov Kovačević i Uroš Banjac/ABA 2 liga/D. Stjepanović

Упра­во је ди­вље­ња вред­но оно што је на­пра­ви­ла Вој­во­ди­на у Ба­ња Лу­ци, у 8. ко­лу АБА 2 ли­ге. Ни у тренуцима ка­да им ни­шта ни­је ишло од ру­ке и чи­ни­ло се да су пред ка­та­стро­фом, цр­ве­но – бе­ли мом­ци великог ср­ца ус­пе­ли су да на­пра­ве еп­ски пре­о­крет и на­кон дра­ме, сла­ве!

Сла­бо је по­че­ла Вој­во­ди­на, јер шут ни­је функ­ци­о­ни­сао. То је ре­зул­ти­ра­ло вођ­ством Лов­ће­на од 10 по­е­на ви­шка (16:6). По­че­ла је Вој­во­ди­на (на­по­кон) да по­га­ђа, сти­гла на поен за­о­стат­ка, али је у за час све про­су­ла на­кон се­ри­је Це­ти­ња­на 9:0 у фи­ни­шу пр­ве де­о­ни­це.

У дру­гој де­о­ни­ци опет не на­сту­пио на­па­дач­ки пост Војво­ди­не, још го­ра се­ри­ја про­ма­ша­ја не­го у пр­вој, па је Лов­ћен имао 11 по­е­на ви­шка на од­мо­ру (43:32).

Још ве­ће му­ке на­сту­пи­ле су у тре­ћој че­твр­ти­ни, ка­да је Лов­ћен до­сти­гао мак­си­мал­них  21 поен пред­но­сти. Ипак, Вој­во­ди­ни­на се­ри­ја од 17:5 и ми­нус де­вет пред по­след­њих 10 ми­ну­та, да­ли су на­ду Но­во­са­ђа­ни­ма. А он­да, Вој­во­ди­на ка­кву ње­ни на­ви­ја­чи прижељкују: агре­сив­на, од­ва­жна и на­по­кон пре­ци­зна. То­пио се Ловћен, сти­гла је Во­ша и пре­сти­гла Це­ти­ња­не, али они су од­го­во­ри­ли трој­ка­ма и ушло се у не­из­ве­сну завршни­цу.


За Му­ту и мом­ке

Вој­во­ди­ну је на овом ме­чу, уме­сто бо­ле­сног тре­не­ра Ми­ро­сла­ва Му­те Ни­ко­ли­ћа, пр­ви пут во­дио ње­гов млади по­моћ­ник Ми­лош Иса­ков Ко­ва­че­вић. Он је вр­ло емо­тив­но до­че­као крај ме­ча, по­сле ког је ре­као:

 - Ус­пе­ли смо го­то­во не­мо­гу­ће. Ве­ро­ва­ли смо да мо­же­мо до пре­о­кре­та и за то смо на­гра­ђе­ни. Ову по­бе­ду по­све­ћу­је­мо на­шем тре­не­ру Ни­ко­ли­ћу, а ја је по­кла­њам овим мом­ци­ма, јер леп­ши де­би ни­су мо­гли да ми при­ре­де – ре­као је Иса­ков Ко­ва­че­вић.


А њен ју­нак био је Урош Ба­њац! При ре­зул­та­ту 81:78 за Це­ти­ња­не, 37 се­кун­ди пре кра­ја, Урош је по­го­дио трој­ку. Лов­ћен ни­је по­ен­ти­рао, и 1,7 се­кун­ди пре по­след­њег зву­ка си­ре­не, Ба­њац је фа­у­ли­ран на шу­ту за три по­е­на. Два пу­та је био пре­ци­зан и ве­ли­ко славље Но­во­са­ђа­на мо­гло је да поч­не!

У на­ред­ном ме­чу АБА 2 ли­ге у че­твр­так, Вој­во­ди­на игра про­тив Су­тје­ске из Ник­ши­ћа.

Д. Кне­жић

Лов­ћен – Вој­во­ди­на 81:83  (29:19, 14:13, 18:20, 20:31)

БА­ЊА ЛУ­КА: Ха­ла “Бо­рик, гле­да­ла­ца: 80. Су­ди­је: Ја­вор, Ма­рић, Харт­ман.

ЛОВ­ЋЕН: Ва­шинг­тон 33 (10ск, 10ас), Јо­ва­но­вић, Бог­да­но­вић 2, Ку­со­вац 9, Му­го­ша 11, Бо­ја­нић 4, Па­ра­ча, Ба­но­вић, Пе­ро­вић 8, Хаџибе­го­вић 14.

ВОЈ­ВО­ДИ­НА:  Ко­чић 3, Ба­њац 7, Бе­слаћ 15 (11ск), Ма­рић, Не­дељ­ков, Га­ће­ша 23, Бје­ли­ца 14, По­по­вић, Ра­ки­ће­вић 21 (9ас), Ву­че­тић, Нил, За­рић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести