ПЕШИЋ О НИКОЛИ ЈОКИЋУ Ако није спреман, боље да не игра у Паризу

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић добио је питање о Николи Јокићу и његовом евентуалном наступу на Олимпијским играма у Паризу.
b
Фото: Tanjug (Vladimir Šporčić)

Пешић је говорио на конференцији за медије после победе "орлова" над Финском (77:61) у првом колу квалификација за Евробаскет.

Популарни Кари каже да за Србију треба да играју најспремнији.

Јокић је имао жељу да наступи и на Светском првенству прошле године, али је једноставно био преуморан.

Причам и ја са Јокићем често и са свим који нису били овде. Никола је прошле године одиграо више од 100 утакмица, није био спреман ни физички ни психички. Када одлучиш да играш за репрезентацију Србију, од врхунских играча се очекује само златна медаља. Они за то морају да буду спремни и ментално и физички и ако нису, неће моћи то да изнесу. Ако није спреман, боље да не игра. Надам се да ће бити спреман, али рано је о томе, рекао је Пешић.

Најважније је било победити

Када је реч о вечерашњој утакмици, Пешић је рекао да је најважније било победити, али и добити нешто више из ове утакмице.

Најважније је да смо победили и да смо успели да нађемо решења у другом полувремену. Високи су одиграли одлично, у првом полувремену Лука Митровић, у другом Филип Петрушев. Алекса Аврамовић је показао колику вољу и жељу има кад игра за репрезентацију. Само да је здрав, а много ми значи што у Партизану код Жељка Обрадовића игра на плејмејкеру, рекао је Пешић.

Он је додао да је задовољан и због тога што су се добро показали играчи који раније нису имали значајнију улогу.

Имали смо доста нових играча, који су дебитовали за репрезентацију, као и момака који су први пут имали већу минутажу. Задовољан сам што имам све више играча на располагању, чекају нас Олимпијске игре и важно је да имамо што више кандидата за путнике у Париз, истакао је Пешић.

Никаквих преговора није било

Такође, он је вечерас демантовао да ће преузети Дубаи.

Никаквих преговора са Дубаијем није било, иако имам тамо пријатеље којима помажем у том пројекту. Преда мном су Олимпијске игре и посвећен сам само том циљу. А да ли ћу бити селектор и после, у наставку квалификација за Европско првенство, то стварно не знам. Имао сам и имам неколико понуда из Евролиге, али прво морам да одлучим да ли ћу после Олимпијских игара наставити да будем тренер, закључио је Пешић.

Дневник/Б92/Танјуг

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести