ПОКАЗАЛИ СМО КАКО СЕ СЛАВИ Погледајте како су после Мундобаскета дочекани Немци

Иако су наши кошаркаши на Мундобаскету освојили сребро, грађани Србије приредили су им дочек за памћење.
1
Фото: Инстаграм/принтскрин

Овације, песме измамиле су сузе наших кошаркаша, баскеташа и најбољег тенисера свих времена, који су заједно били на тераси Скупштине Србије, да поздраве навијаче.

Репрезентацији Немачке, која је освојила злато, приређен је сасвим други дочек, који је изазвао бурне реакције, још бурније када се пореди с нашим дочеком.

Догађај је био организован у Франкфурту, испред седишта једног од главних спонзора немачког националног тима, а управо ту је била постављена мала бина, на коју су изашли кошаркаши.

Ипак, оно што је оставило главни утисак, јесте мали број навијача који је дошао да поздрави светске шампионе. Свега неколико стотина, евентуално око хиљаду навијача окупило се на месту догађаја, који је изгледао као да је реч о прослави неког нижелигашког клуба.

Фото: Tanjug

Баш то изазвало је бројне коментаре, а много је оних који су то упоредили са дочеком српских спортиста на балкону градске Скупштине.

У уторак увече је у центру Београда виђен прави спектакл. Хиљаде људи окупиле су се како би поздравиле вицешампионе света на балкону градске Скупштине, а све то пропратиле су и бакље, песме, скандирања, заставе и песме Београдског синдиката.

Слике и снимци са спектакла обишли су читаву планету, а многи су се у шали запитали шта би тек било да су Орлови освојили златну медаљу.

Једно је сигурно - још једном смо показали шта значи српски менталитет.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести